Разискването на вот на недоверие непосредствено преди евровота ще навреди на избирателите, смята Манолова. По думите й БСП не е против дебати по темата, но в спокойна парламентарна обстановка.

ГЕРБ обявиха, че утре ще внесат искане за вот на недоверие за провал в областта на енергетиката.

"Представете си как ще изглежда дебатът по вота - политическо джафкане вместо сериозни аргументи, които допълнително ще отвратят избирателите от предстоящите европейски избори", коментира Мая Манолова, цитирана от БНР.

Това не е просто сценарий, това е заговор срещу България, срещу българското правителство и срещу българските граждани.

От БСП са сигурни, че ГЕРБ ще загуби дебатите по вот за енергетиката.

Председателят на парламента ще спази закона и ще насрочи дебати, ако вотът бъде внесен утре, каза още Мая Манолова, но изрази съмнение че в парламентарната зала ще има кворум.

Предизборната кампания е в най-горещата си фаза. Не съм сигурна, че всички ще могат да отменят своите ангажименти, за да изпълнят препоръките и указанията на Иво Прокопиев, смята Манолова.

Вчера сайтът БЛИЦ публикува имейл от издателя Иво Прокопиев до главните редактори на неговите издания от "Икономедиа". В него той препоръчва да се публикуват материали около скандала с отнемането на лицензите на ЕРП-тата, което, по думите му, ще доведе до хаос в икономиката. 

От БСП определиха това като "опорни точки" за искането за вот на недоверие.

Според Мая Манолова, от една страна стоят интересите на икономическите групировки, а от друга – тези на гражданите, които искат по-поносими цени на тока.

Мая Манолова може да говори за любов, но не и за енергетика, лаконично отвърна Красимир Велчев от ГЕРБ.

Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира вчера, че се разработва "сценарий да се дискредитира политиката на правителството".

Самият Иво Прокопиев заяви, че единственият истински скандал е проникването в чужда електронна поща, което е престъпление, и ще сезира прокуратурата. Той добави, че е напълно нормално по значими теми да се водят подобни вътрешни обсъждания и се прави във всички медии.

Като доказателство, неговите издания публикуваха всички имейли, които са разменяни по темата.