В изпълнение на постановление на наблюдаващия прокурор от СГП обвиняемите Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха приведени в следствения арест в гр. София, бул. "Г. М. Димитров", съобщиха от съда.

В изпълнение на това разпореждане, прокуратурата изпрати делото на съда, ведно с искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на двамата обвиняеми, предаде Агенция "Фокус".

СГС ще гледа едновременно мярката на Сидеров и Чуколов

СГС ще гледа едновременно искането за постоянна мярка "задържане под стража" на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и жалбата срещу задържането на двамата.

В съда постъпиха жалби от адвокатите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов срещу задържането до 72 часа на двамата обвиняеми. Незабавно е изискано делото от СГП за образуване на съдебно производство, съобщиха от пресцентъра на съда.

Междувременно Софийска градска прокуратура внесе и искане за постоянна мярка "Задържане под стража" за двамата. С оглед процесуална икономия двете производства ще се гледат едновременно тази вечер.

Явор Нотев поиска ускоряване на делото

"Искаме разглеждането на мярката за неотклонение на Волен Сидеров и Десислав Чуколов да стане час по-скоро".

Това заяви пред журналисти Явор Нотев, депутат от ПП АТАКА и адвокат на Волен Сидеров, по повод задържането на двамата народни представители за 72 часа в следствения арест на Националната следствена служба.

"Оптимисти сме за това, което правим, защото правото е на наша страна. Силата, която то дава е незаменима и няма как да бъде преодоляна. Това, че някой се опитва да злоупотреби с права даде по закон и да ги използва не по предназначение, сме очевидци и виждаме, че това е така", посочи Нотев.

Той още веднъж потвърди, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов отказват да приемат храна и вода в знак на протест.