От изказването на г-н Сидеров в парламента е буквално ясно, че всъщност има политическо назначение в БНР на бившия шеф на пресцентъра на ексвътрешния министър Михаил Миков. Това заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента на въпрос дали ще се разграничи от думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който заплаши с чистка журналисти в БНР след конфликтен разговор с водещата на "Хоризонт" Дияна Янкулова.

Днес Сидеров каза в парламента, че БНР работи като рупор на БСП и ДПС. С декларация от левицата отговориха, че е "учудващо мълчанието на ГЕРБ".

По думите на Борисoв, има конфликт на интереси, когато началникът на пресцентъра на едно министерство, в случая Янкулова, който е правил политиката му и е обслужвал министерството и министъра, след това става репортер в същия ресор.
Той е категоричен, че правителството в момента е дало пълна свобода на националните медии, цитиран от БТА.

В случая обаче има тенденциозност, според него. "Аз също съм бил потърпевш от подобна дейност на други журналисти, знам как човек емоционално приема, особено когато знеш кого обслужват”, каза още Борисов.
Няма да слушам повече подобни приказки, обобщи той, съобщи БГНЕС.

"ПР-а на ГЕРБ в парламента също води предаване", осведоми журналист премиера. "Кой ПР?", запита Борисов. "Никола Николов води предаване по ТВ ББТ", му бе отговорено. "Той какъв ПР е, аз не го познавам", възкликна Борисов. "Той е ПР в ПГ на ГЕРБ", прозвуча отговорът. "Кой си, бе, Никола, я да го видя къде е Никола? Ти ли си? Ами махайте го от парламентарната група щом пречи на журналистите!”, реагира моментално премиерът.

Борисов коментира още, че правителството не се намесва не само в работата на медиите, а и на институциите. Затова той не коментирал досъдебното производство, образувано от прокуратурата срещу неизвестен извършител в Министерството на финансите за изнасяне на класифицирана информация от вицепремиера Симеон Дянков. В зависимост от решението на прокуратурата ще вземем нашето решение, заяви министър-председателят.