Малкият Данаил Донев издъхна на 22 април 2010 година в МБАЛ „Св. Марина", след като бе прехвърлян от болница в болница. След операция се установи, че той има вродена аномалия на тънките черва и ден по-късно почина.

На съд отиват д-р Алиев и д-р Неделчев от МБАЛ "Света Анна", както и д-р Костадинов и д-р Кокенски от МБАЛ "Света Марина". Те са обвинени в причинена поради немарливо изпълнение на лекарските им задължения смърт на дете, съобщи окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, цитиран от "Фокус".
Действията им са квалифицирани като престъпление, което по Наказателния кодекс е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

По делото към наказателна отговорност за престъпление, наказуемо със затвор до 5 години, е привлечена още една лекарка - д-р Гочева - за вписване в историята на заболяването, попълвана в болница "Света Анна", на неверни обстоятелства - отказ на майката на починалото дете от извършване на вид изследване, какъвто последната не е правила и не е подписвала.

Само дни след смъртта на Дани друго дете - момиченце на година и осем месеца, издъхна в Ямболската болница. По случая все още тече разследване.