Членове на Студията на военни художници "М. Б. Греков" заминаха на творческа командировка в Севастопол, за да пресъздадат с картини присъединяването на Крим към Русия.

Това съобщи Управлението по култура към руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС и БТА.

В продължение на 10 дни живописците ще рисуват градски и морски пейзажи, битови композиции и портрети на местни жители - общо 60 картини, се казва в съобщението.

Задачата на военните художници Сергей Трошин, Полина Минеева, Алексей Евстигнеев и Олег Ездаков е да пресъздадат образите на съвременния Крим, моряците и военнослужещите, и да отразят историческия момент от "връщането на полуострова в състава на Русия", посочва ИТАР-ТАСС.

Произведените на тази творческа командировка картини ще бъдат показани на голяма изложба "Завръщането в Русия" в Севастопол и Москва. Част от картините ще бъдат подарени на града-герой Севастопол.

Владимир Путин: Украйна се нуждае от реформи в конституцията

Руският президент Владимир Путин заяви, че Украйна се нуждае от реформи в конституцията, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус“.

Изказването на Путин дойде по време на телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел.

Двамата лидери обсъдиха различни аспекти от ситуацията в Украйна. Путин подчерта важността на прокарването на промени в конституцията”, съобщиха от Кремъл.

По време на разговора руският държавен глава е подчертал, че трябва да се вземат ефективни мерки за вдигането на външната блокада на Приднестровието.

Регионът е сепаратистка част от държавната територията на Молдова. Неговото население се състои основно от руснаци, както и от украинци и молдовци.