Военни художници ще пресъздадат присъединяването на Крим

Москва праща в Крим група военни художници, които ще претворят в картини присъединяването на Крим. Путин отново поиска промени в конституцията на Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Военни художници ще пресъздадат присъединяването на Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ебаси тия тъпанари се върнаха чак в сталинско време.

даааа ... и тоя ще се самоубие в бункер като Хитлер ама колко народ може да пострада преди това ...

Путин отново поиска промени в конституцията на Украйна. а Афганистан поиска промени в конституцията на Русия . некои тотално превъртеха

Говори се, че Путин е извикал македонски творчески екип! link

Това е някакъв кошмарен абсурд. Разпадът на един велик съюз, победен от корупция, от неправилни кадри, от въвличането в едно безумно състезание с капитализма в областта на въоръженията, доведе до ликвидиране завоеванията на Октомври. Днес частите на една обща страна се разкъсват от мутри, крадци, нагли лъжци и предатели. Странното е, че десните не виждат логиката на живота. Търпението на народите има предел. Не може да бъде лъган до безкрай този, който десетилетия имаше властта и морала да управлява себе си и страната си. Упоението, заблудата, изтрезняването настъпва. Лошото е , че се губи време, вместо да се строи икономика.

"Всъщност президентът на тази толкова могъща, а днес толкова самотна Русия пое по пътя на конфронтацията с останалия свят. В това има нещо от духа на "Бесове" на Достоевски, защото създава свят, който не съществува и никога не е съществувал. "

"За родину , за Путину". Така ще стане. Крим ще стане визитната картичка на Русия. А у нас , сметището на ЕС.

Крим вече стана визитната картичка на новият Хитлер -Путлер

Кримският полуостров отново е руска територия. Кримските граждани се завърнаха у дома, в Русия. Една историческа неправда вече не съществува. Това събитие е достойно да се отрази на платната от руските военни художници. За Обама и баба Меркел обаче, това събитие е твърде неприятно...

кат чета таз статия малко на една книга за Майстора и Маргарита ми напомня- и там имаше творчески командировки. явно руснаците си се въртят в кръг и няма изход- всичко ново е добре забравено старо.

ще нарисуват едни червеноармейци как развяват червени знамена, разни тачанки и прочее простии - все неща които им се е искало да бъдат и искат да ги представят за действителност. Погледнете капището на съветската армия в княжевската градина - колко много лъжи и измислици има на него и ще ви стане ясно каква е целта на художниците. Аз се учудвам само как не е пратил още скулптури, ама сигурно и те си подготвят чуковете.

Крим е руски. Българите се радват заедно с кримските граждани. Хамериканофилчетата ще се спукат от яд и безсилие ....

Българите не се радваме Радват се само русофилистичните родоотстъпници.

Император Путин I

Владетелите се обявяват по първи имена Следователно путин е Владимир II Владимир I е ленин

Император Путлер 2

Дали ща нарисуват екзекуцията на един невъоръжен украински войник? Дали ще нарисуват как хора без отличителни знаци прескачат ограда и превземат казарма без въоръжена охрана? Или може би ще нарисуват нощно превземане на кметството на Крим? В Крим има няколко важни елемента от една творба- кримските комунисти,кримските другари, кримските руснаци. В такъв момент всички са първо комунисти, а после всичко останало. Значи картината е ясна! През нощта навлизат на полуострова, както всички знаем, като пирати руски военни части без да вдигат шум.Понеже колите им се движат бавно спират на пътя да охладят двигателите. На придошлите журналя казват:"Имаме конституционни права, нищо не казваме, не ни снимайте, че ша гръмнем!" в това време другари подскачат като бабуини из центъра на Крим. Пак по същото време кримските комунисти под прикритие в местна гостилница без клиенти се готвят да вземат властта, след като отпочиналите превозни средства стигнат. Положението е напрегнато и някой може да гръмне! Във въздуха разбира се, но напрежението е голямо! Военен художник си прави скици, защото знае,че другарят Путин един ден ще му постави отговорна задача. И ето днес той е вече готов официално да започне работа!

Представете си значи руски богатири, ама не руски, а кримски и без отличителни знаци, влезли от Русия, ама не било от там.Значи излезли изпод някъде и приети с въодушевление от кримската общественост- комунисти в голямата си част. Героите се поклоняват пред паметника на незнайния войн, защото битка нямаше, но художници успяват да предадат напрежението и драматизма, радостта и облекчението от присъединяването към майка Русия. Понеже нормалните художници не са склонни да се поклонят и да рисуват плакати,Путин изпраща военни художници да изпълнят задача- това не е изкуство, а поръчка за слава.

Въпреки, че съм селянин по рождение, ще се опитам да кажа мое мнение за художниците. Нали за това беше статията, но много се отплеснахме от темата. Неко като Мирча Кришан за краставицата. Има ги разни художници. Например Рьорих рисува Хималайте по начин, неповторим за никой друг. Погледнеш картина и кажеш- това само той го умее. Погледеш друга картина с море и веднага отсечеш-такъв цвят на морето, само Айвазовски може да го догоди. Погледнеш друг вид картина, на военна тематика и си помислиш-това само руски художник, може да го нарисува. Като че ли не напразно, откакто започна кримската тема, ви насочвах да видите картината Отбраната на Севастопол. И добавяйки от мен-тоя свещен руски град, винаги ще си остане руски. Та това е мнението ми за воените художници. А тия, които се опитват да ръсят мозък с коментарите си по тая тема, би трябвало да са посетили поне няколко известни музея. Музеи, а не Молове.

Понеже се вижда, че само вие сте посетил музей, но четка не сте хванал и не знаете какво е кадастрон или платно е добре да знаете, че изкуството не може да става принудително, а да изпратиш военен художник на място,където няма война и бойни действия показва други качества и то не толкова достойни. Тези хора ще нарисуват ли войници и танкове без руски знамена? Или ще обещаят, че няма да рисуват пирати с маски? Ще нарисуват ли поне едно руско знаме или поне един лист хартия или може би ще нарисуват конвенцията на ООН. Вие, обаче ще виете и подскачате от място, когато някой реши да откъсне Кърджали и самообяви поредната лудост против България.

а стихотворения за партизани няма ли да се пишат ?!

За партизаните стихотворенията трябва да ги пишат организаторите на преврата (и партизанското движение) - САЩ и ЕС.

Как може да се мине без стихотворения за кримските партизани, които от 20 години се прехранвали с горско сирене и дъждовна вода или подаянията на кримските комунисти?

Преди тия простотии не съм обръщал особено внимание на Путин. Постегнал Русия, прилапал тва, онова, смятах го за умерен тарикат. Ама тия военни художници, тия олимпиади, тия церемонии, тия незнайни войски, той завалията вече не е в реалността. То като му видиш погледа нема кво да приказваш.

"постегнал" бил росия, цената на петрола я "постегна", сега треска ги тресе саудитците да не отворят крановете, че пак ще фалират кат 80-те, ебати неграмотната популация.

Една от картините би трябвало да е на тема "Обамата се държи здраво за палците на краката си".

Като нямат военни действия ще рисуват Обама.

РУСНАЦИТЕ ВРЪЩАТ НА УКРАЙНА ЕДИНСТВЕНАТА УКРАИНСКА ПОДВОДНИЦА И МНОГО ТАНКОВЕ ...ПОДВОДНИЦАТА БИЛА НА 44 ГОДИНИ И ПЛАВАЛА САМО НА БУКСИР , А ТАНКОВЕТЕ БИЛИ Т 66 - 30 ГОДИШНИ , ДОКАТО РУСКАТА АРМИЯ ПОЛУЧАВАЛА Т80 И ЧАКА НОВИЯ ТАНК АРМАТА ТАЯ ГОДИНА :) ....

Танкове не се ядат драги. От толкова танкове всемогъщият Варшавски договор и непобедимата съветска армия фалираха държавите си. Или защо комунистите решиха да застанат начело на капиталистическото общество? Най- вероятно,защото са комунисти!

Не споделям овчата радост и възторг от окупацията на Крим. Руснаците искат Украйна да стане федерация, за да могат да я лапат на порции. А Украйна се готви за война с Русия. С танкове и бомби. Не зная какво е искал да постигне с окупацията на Крим, но Путлер сплоти украинската нация срещу външния враг - Русия.

Ти си Шутлер и си много далеч от истинските неща. Пълзиш като охлюв подир събитията, които не разбираш

А ти като тичаш пред събитията защо вече не си в Крим да вземеш двойната пенсия.

Тоя ник, който си избрал, достатъчно ясно показва, че ти си едно неграмотно момче, при това и доста неприятно. И в същото време,умиращ от желание да ръси мозък. Първо Русия никога няма да воюва с Украйна, защото такава нация няма. Така наречените украйнци, са в действителност малоруси. Все едно е ние да воюваме с българите, населяващи Македония. И второ, наскоро в Украйна имаше военни маневри. Указа се, че украйнската армия е небоеспособлна като нашата. Отделно само 10% от техниката им работише. И всичко това го има в официален доклад, прочетен от военият им министър пред тяхната Рада. А ти си намери по достойно занимание, например, кърска работа. Пролет е, работа има достатъчно. Не се навирай, където не ти е работа, да не те откажа на бърза ръка. Тук трябва да пишат хора:ИНТЕЛЕГЕНТНИ, КОМПЕТЕНТНИ И ДОБРОНАМЕРЕНИ. Ти не притежаваш нито едно от тези качества. Затова не замърсявай повече с присъствието си нета. И си смени отвратитлният ник. До като не съм обърнал другият лист. Защото аз за сведение съм атакист-Путински сиганин..

Руският Президент Владимир Путин превърна руските победи в изкуство, което заслужава да бъде отразено от големите руски военни майстори. 60 картини ще увековечат руската победа в третата кримска война, ще останат в историята и ще бъдат гледани от милиони посетители. На Обама ще му бъде тъжно, но той започна да свиква.

Да живее и пребъде мъдрият победител Ким Чен Ун/пардон, Путин/.

Единият от тях със сигурност ще е всенадареният Володя {} ...

Големите исторически събития раждат и големи художествени произведения. Руските военни художници ще отразят знаменателният факт на присъединяването на Крим към Русия и ще изпратят по една голяма картина на Обонго, баба Меркел, Ромпой, БарозУ, Турчинов и Яйценюк ... Оланд вече не го броим, той загуби изборите. ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА МАЙСТОРСТВОТО И ИЗКУСТВОТО НА РУСКИТЕ ВОЕННИ ХУДОЖНИЦИ

Скоро всички комундета едно по едно ще изгубят изборите барабар с Обонго и тогава на Путянкин дупе да му е яко.

Ако настояваш, ще ти изпратим от Крим една картина на руски военен майстор. Ама пак ще ти бъде тъжно, като видиш народното веселие в Севастопол

Странен развой на събитията в Украйна. Путин обвързва решението за Украйна с разрешаване на въпроса за Приднестровието. Сигурно пак ще приложи хватка на Запада, такава че свят да им се завие. Ма така е като не разбират от дума. Пак ще има "Удри, бай Филипе"!!! :)

Като си няма тестикули... трябва все някак да демонстрира мъжественост...

Хахахах, ако Путин няма топки то тогава кой има??? хахахах

а ти си болен мозък наскоро пуснат от заведението и при това не си вземаш редовно лекарствата това ще те доведе до бялата ризка с дългите ръкави

Абе вие русофоби толкова ли сте тъпи или се правите на такива защото ви плащат

И съм тъп, и ми плащат. Но това не пречи да мразя най-големия враг на България - Русия. Други въпроси? :)

Нямам други въпроси защото си тъп

Най-големия враг на България изпрати зам. министъра си на посещение в София днес. Между другото посещението му съвпадна със 70г. от бомбардирането на София от англосаксите през ВСВ.

Не знаех че има такава длъжност в Русия. А военни врачки дали имат ?

Обама има военни врачки. Има даже и гледачки индианки, които му гледат на тръстикови клечки ...

Не само това, много неща не знаеш щото си тъп.

Ти ще видиш сега и ония ми ти духови музики и военни маршове, като запускат по радиостанциите...

Вай, вай Азия викаш е това не е Европа. Няма шега.

Българският народ се радва наравно с руския. Fuck the USA end EU

След така нареченото освобождение Русия иска просто да превърне България в Задунайска губерния. Затова и в Санстефанския договор е записано ОКУПАЦИЯ за приблизително две години, които две години се намаляват на шест месеца по Берлинския договор; за тази окупация даже България си плаща суми, приблизително равни по онова време на 64 тона злато. Затова и на подписването на Санстефанския договор българи НЕ СА ПОКАНЕНИ ДА УЧАСТВАТ. Все пак, българинът не може да забрави факта, че Русия ни освободи от турското робство Пак казвам Русия воюва за нови земи и за излаз до Бяло море и Цариград. Но и тук е пълно с фалшификации. Искам да припомня един факт в нашите учебници се цитира, че руската армия е дала 200 000 жертви за нашето освобождение. Това не е истина, не е възможно, тъй като цялата армия на Русия, която преминава Дунава възлиза приблизително на около 190 000 души. Жертвите, които е дала Русия, са 22 391. Докато жертвите, които дава българското население и Опълчението по време на бойните действия са над 30 000 души. Но за тези жертви никой не говори и още НЯМА ПАМЕТНИЦИ ЗА ТЯХ.

А какво превърнаха НАТО и ЕС България бе тъпанар

КРИМ Е РУСКИ. Военните художници ще пресъздадат жизнената правда в художествени произведения ... Ще изобразят радостта на хората, че стават руски граждани. А красотите на Крим са безпределни.

Сенаторите учат усилено руски език.

Изведнъж канонадата престава и ескадрата започва скоростно да се оттегля. Заслугата за спиране на стрелбата е на две немски подводници U - 7 и U - 8. Когато по безжичния телеграф научават за бомбардировката, те незабавно се отправят към Варненския залив и атакуват руските кораби с няколко торпедни устройства. Торпилиран е реномираният броненосец "Три Светители", който се накланя на една страна и въпреки отчаяните действия на моряците, след час потъва край нос Калиакра.

НА 1 октомври 1915 г. е обявено влизането на България в Първата световна война на страната на Тройния съюз. Това предизвиква негативни реакции сред управляващите кръгове на държавите от Антантата. Особено озлобена е Русия. На 7 октомври е издаден императорски указ, в който гневно се констатира: "...България, нашата единоверца, неотдавна освободена от турско иго с братската обич и кръвта на руския народ, открито отиде на страната на неприятелите на християнската вяра, на славянството и на Русия. Руският народ гледа на българската измяна с болка и с окървавено сърце, изважда меч срещу България и поверява съдбата на изменниците на справедливото наказание на Всевишния." Още по-категорична е декларацията на Московското славянско дружество: "...За Русия България вече не съществува

Самозабравил се , самовлюбен господар на робски народ!

А как ще бъде изписан самия Долен Путаката и кадън харема му? Начело на красноармейски танк с винтовка в зъбите ,десантиращ на плажа Варадеро,предварително укрепен от картечно гнездо- Мигленка и Калинка,Ташева пуца с гаубицата,а отгоре авиатора Лаков осигурява бомбена подръжка с авиоотряд 28! Деничка лежи полумъртва с граната в ръка,загърната манифест на Путя Москалски,от пъпчето и изтичат последните капки шампанско,по 6 бондака шишето!Навсякъде се разхвърляни танкови вериги,разбити траншеи,цвилести недоубити путакаджии и оръдейни ракли с разпръснати пачки рубли! Поради откъснат тил,артелчиците колят зад дюната телетата Димов и Тодоров! Дълги вериги пленници -белгийски келнери,немски стюардеси,френски дипломатки,български полицаи са екскортирани с безмилостна антисоросоидност справо в Главнай Квартире товаришача Путина!Вафен есецовеца Бойко и ейнзацгрупен Цецо са начело,завързани на фльонга от маршал Михаил Лайнарин и наркомите Глигор и Коля Капутин!

Сенаторите в САЩ наричат Обонго - Капутин и изучават усилено руски език. В Демократическата партия също се гаврят с Барака и го наричат пак Капутин. Не се знае още как го нарича Мишел

Това по алф ТВ ли го гледа или в Афера го чете? Направо са се скъсали онима ми ти сенатори и конгресмени да учат руски,а за Обама ,скоро ще стане ще бъде предаден на чекпойнт Чарли на рашата,за 2 самовара и мешка шишарки за яхния! Долен е избран да документира размяната!

болен си или просто си пийнал малко повече от колкото ти носи главата и като го комбинираш с розовите хапченца става страшно

Па, то Русия си върна Крим само с артелчиците, писарушките и другите тиловаци и са че требе да се нарисува нещо славно и величествено. Иначе че изглежда Крим като подарък.

Кумирите на руснаците не се намират в Русия - те всички са назапад... И сърцата на младите руснаци са там някъде - с Металика, Скорпиънс, Пинк Флоид, Лейди Гага... и до безкрайност. От алкохола може би е невъзможно да изтрезнеят, но еуфорията им така или иначе ще премине. И тогава!...

Това е стара руска военна традиция. Военни художници са съпровождали освободителните руски войски през руско-турската война 1877-78 год и са оставили шедьоври като ,,На Шипка всичко е спокойно" ... Художници като Верешчагин, Репин, Левитан ... редовно са съпровождали руските войски в техните бойни походи. И сега събитията в Крим и голямата радост на кримските граждани ще бъдат художествено отразени от военните художници.

Няма такива идиоти.

НАТО иска една слаба Русия, за да ограби ресурсите на Русия.

Това съм го слушал толкова често, че чак цирей на ухото ми излезе.

Започват всички икони на спасителя Исус да се рисува с лика на Путин.

Новият Хитлеро-Сталин.

Не си спомням кой велик човек беше казал, че по-скоро ще дойде краят на света, отколкото Русия да стане нормална държава

А кога на ход ще излязат придворните композитори и поети?А професорите-историци които да обяснят на следващото поколение всенародната любов и порив към повишаване на пенсиите и жизнения стандарт!!Тези хора продължават да си живеят в 1962г!!Тогава Никита Сергеевич Хрушчов в реч пред 20 конгрес на КПСС обяви,че СССР е настигнал САЩ по производство на стомана,жито,нефт и т.И се очаква стандарта толкова да се повиши ,че през 1982г хората в СССР ще ядат безплатни сандвичи!!Това ми звучи направо познато....:-))

"Членове на Студията на военни художници "М. Б. Греков" заминаха на творческа командировка в Севастопол, за да пресъздадат с картини присъединяването на Крим към Русия". Е вече съм напълно убеден - тия не са мръднали от времената на Сталин!

Ако е вярно, че по историята можем да съдим за бъдещето... Ако е вярно и това, че където е текло, пак ще тече... можем да си направим някои заключения. В цялата си хилядна история, независимо от всички военни успехи, Русия винаги е била бедна - поне в сравнение с далеч по-малките западни държави. А в културно отношение те винаги са били повод за подражание и дори за завист... Ако поне за момент им се случи да изтрезнеят, руснаците бързо ще разберат какво точно е направил любимият им цар Петър...

Путин е играч от световна класа. Вече виждам как анексира и Аляска. Ако го направи ще се прекръстя на Владимир.

Застани над Беринговия проток. Разкрачи се, погледни наляво, после надясно... Осмисли какво си видял и поплачи заедно с хората, които са имали нещастието да останат непродадени - сиреч част от Русия.

Приказваш ли празни приказки.

военни художници? Нали присъединяването беше мирно!

Невероятно, но факт: Русия отново е на световната сцена. Нито един от важните световни въпроси не може да се реши без да се отчита мнението на Кремъл...За по-малко от 25г. след пълния крах на СССР Русия се завръща като феникс от пепелта.

... за да се върне, като прасе отново там. :) Никой няма да й прости скоро.

Бих казал - не като феникс от пепелта, а като зло зомби, прекарало 200 и повече години в прогнил ковчег в мрачно, влажно подземие и изпълзяло по древно поверие да глозга праведни люде!

Разбирам злобата ти и на оня преди теб, но такива са реалностите... балансът в света е възстановен! Което вече е добра новина.

На този примитив от КГБ не му ли минава през ума, че директно се намесва във вътрешните работи на чужда страна? Все едно аз да им казвам на загубените руснаци как да си пият водката.

Ти просто си никой! Ако обаче това може да укроти неспокойното ти его, дори и Меркел не може да каже на руснаците как да си пият водката.

Пожелавам ти да си жив след 10 год. и да си спомниш тези разговори тук, наблюдавайки Русия (долкото я има). :)

Е това на руснаците никой не може да им го каже. Те са го превърнали в изкуство. Е, статистиката (официалната руска) не е много добра - всеки 4-ти мъж умира под 50-годишна възраст от злоупотреба с алкохол, но изкуството иска жертви