Двамата починали от огнестрелно оръжие са намерени в обществена библиотека, която антиправителствените демонстранти използват като лечебница. Вторият човек още бил жив, когато бил открит, но починал по-късно от нараняванията си.

Първоначално беше съобщено за трети починал  - след падане от повече от десет метра височина от колонадата при входа на стадион "Динамо" в Киев, докато силите на реда щурмували сградата. 

От градска болница обаче съобщиха, че въпросният паднал мъж е жив и даже ходи. 

Вижте снимки от последното денонощие в Киев>>

Главната прокуратура на Украйна съобщи, че през последната нощ в Киев са отвлечени 50 души. По информация на очевидци, на тях им е било нанасян побой, след което са били отвеждани в неизвестна посока.

Събитията от последните часове в Киев свидетелстват за засилване на агресията от страна на представителите на екстремистки настроени групировки и други обединения по отношение на правоохранителите и мирните граждани. Участниците в екстремистки групировки ходят по улиците въоръжени с палки и метални тръби, нанасят телесни повреди на мирните граждани, палят автомобили", пише в съобщението на украинското обвинение.

Премиерът Микола Азаров заяви, че полицията не е отговорна за смъртните случаи и обвини за тях протестиращите. Той е категоричен, че полицията на мястото на протестите не е използвала бойни патрони.

Ултрасите на футболния отбор „Динамо-Киев” публикуваха призив всички фенове и жителите на столицата над 18-годишна възраст да излязат на улицата и да защитят Киев и Украйна

Те предупредиха, че по улиците на столицата "излизат лица, купени от властта".

Украински опозиционери откриха в близост до Киев база със специално обучени провокатори, които действат по време на масови акции.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Протестиращите или властите са проблем за Украйна?