Установено е, че на 21 март 2018 г., в село Нареченски бани, област Пловдив, 46-годишният Севдалин Буюклиев и 26-годишният му син Марин умишлено са умъртвили 47-годишния Венцислав Младенов.

С оглед на това, че става дума за тежко умишлено престъпление, съдът прецени още, че макар разследването да е на ранен етап, може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението, в което са обвинени.

Според магистратите съществува реална опасност от извършване на друго престъпление включително и укриване, ако спрямо тях бъде наложена по-лека мярка от "задържане под стража".

За престъплението, в което са обвинени Марин и Севдалин Боюклиеви Наказателния кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Това определение подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5 април.

Зловещи подробности за убийството на бизнесмена >>

Разследването установи, че 46-годишният столичен бизнесмен Венцислав Младенов е бил пребит до смърт от Севдалин Буюклиев и сина му Марин в заведение в Нареченски бани, което са стопанисвали заедно. Между Севдалин и убития бизнесмен възникнал скандал. Последвал ръкопашен бой, в който се присъединил и 26-годишният Марин.

След кратко боричкане и удари в главата и тялото на Венцислав, той паднал на земята почти без да дава признаци на живот. След това е бил издърпан в съседно помещение. Там единият от обвиняемите е държал краката на мъжа, а другият му е нанесъл удари с тъпи предмети в тила. При побоя Венцислав получил три черепно-мозъчни травми и една по-тежка в тила, от които умира.

След извършеното убийство бащата и синът се опитали да прикрият престъплението. Увили главата на починалия в найлон, а тялото в завеса от заведението, завързали трупа и го сложили в бидон, който затворили с тежък метален капак. Качили бидона в автомобил и го изхвърлили в река Чепеларска над село Косово.