Кметът настоява за конкретни мерки за подобряване работата на "Топлофикация" и на топлинните счетоводители, промяна на договорните взаимоотношения с клиентите.

Фандъкова иска преди издаването на месечните фактури "Топлофикация София" да е информирала клиентите си за прогнозните дялове изразходвана енергия.
Очаквам още през февруари дружеството да си провери топлинните счетоводители и да провери данните преди да ги обяви на всички и преди хората да си получат сметките, отбеляза кметът.
Тя съобщи, че е изпратила доклада от проверката на "Топлофикация София" на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков с предложение да бъде сформирана работна група от общински съветници от всички политически сили, които да разгледат промени в дейността на компанията.

Преди дни от дружеството предложиха извънредно контролно засичане на топломерите до края на февруари за онези потребители, които са заявили нулево потребление за отоплителния сезон.
През миналия отоплителен сезон близо 15 000 семейства, заявили нулево потребление, са били кредитирани от своите съседи.

Вчера общински съветници от различни партии в градския парламент бяха единодушни, че са необходими законодателни промени във връзка с отчитанено на парното, сред които смяна на топлинния счетоводител по всяко време. Има и идея  представител на етажната собственост да отчита топломерите всеки месец и да изпраща данните в "Топлофикация".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посети днес дом за възрастни хора в "Зона Б 5" и представи проект, по който ще бъдат извършени стоматологични прегледи на общо 395 възрастни хора.