При пререкание между две компании има произведени изстрели с газов пистолет от джип с пловдивска регистрация. За щастие, при инцидента няма пострадали, стрелецът и останалите участници в инцидента са задържани, заяви пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от bTV.

Те обаче не са знакови фигури, случаят е силно преекспониран, не е имало престрелка", подчерта той.

По-късно от полицията съобщиха, че инцидентът е станал около 6,30 часа в района на хотел "Кокиче", а стрелецът е арменски гражданин. Спречкването било заради междуличностен конфликт. По информация на БНР скандалът е бил заради момиче.

Стрелбата е произведена от автомобил "Рейндж Ровър Спорт" с пловдивска регистрация. Колата е спряна малко след инцидента. Управлявал я е 28-годишен мъж, арменец, със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив. Открит е и пистолетът, законно притежаван от довача. В колата е имало още един арменец, на 36 години.

Останалите участници в инцидента от другата група също са задържани. Трима от тях са на по 20 години, а един - на 19. Четиримата са от Димитровград и са работели в различни обекти в Слънчев бряг. В квартирата им е намерена марихуана.

По случая са разпитани свидетели. Образувано е досъдебно производство за хулигански действия.

Инцидентът се случва въпреки засиленото полицейско присъствие в Слънчев бряг, след като на 8 юни беше тежко прострелян Димитър Желязков-Митьо Очите.

Междувременно, близо 2 месеца след като беше приет за лечение в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Софиямед“ в тежко общо здравословно състояние, днес той беше изписан.