Морският ни курорт "Слънчев бряг" стана арена на престрелка. Димитър Желязков - Митьо Очите - е тежко ранен при престрелка в Слънчев бряг, и е откаран в болница, информираха от МВР. Освен него е пострадал още един мъж, вероятно охранител.

Във въоръжения сблъсък има и убит, съобщи "Стандарт". Това според вестника е потвърдил и главният секретар на МВР Георги Костов, но не е казал името на жертвата.
По БНР Костов каза, че убитият е приближен на Желязков. "Стандарт" пише, че това е гардът Александър. Ранен, освен Желязков, е приятелят му Кольо Магарето.

От Областната дирекция на МВР - Бургас уточниха, че инцидентът е станал малко преди 21.00 часа в района на дискотека „Айсберг” в Слънчев бряг. По-късно се изясни, че стрелбата се е разразила вътре в заведението "4 You".

Има арестувани, Георги Костов каза, че броят им през деня ще е динамична величина. 
От полицията пазят в тайна самоличността им. Те били заподозрени, но с изричната уговорка, че съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване.

Двама били задържани минути след инцидента, а малко след полунощ в района на ресторант "4 You" с белезници били закопчани още двама здравеняци, нашарени с татуировки.

В кървавата престрелка са пострадали още хора, които са били транспортирани до бургаската болница, твърди "Стандарт". Вероятно сред тях има и случайно оказали се на мястото туристи.

Престрелката, при която пострада Димитър Желязков - Очите, е след спречкване "на 30-40 души от обкръжението му" и десетина души от "обкръжаващи заведението". Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов, който цяла нощ е на местопрестъплението.

Според "Стандарт" от думите на Костов се е разбрало, битката е била между групировката на Очите и конкурентна банда.

Престрелката в Слънчев бряг е заради бизнес конфликт или е последвала след битов скандал, е съобщил главният секретар на МВР.

Според източници на "Стандарт", враждуващите лагери са воювали за бизнестеритории в курорта и по-точно за монопола на таксиметровия пазар.

Главният секретар на МВР отрече разпространената по-рано версия, че стрелбата срещу Митьо Очите може да е свързана с масовите арести на групата на Петър Биберов и Николай Мечков.

Късно през нощта огледите в ресторант "4 You" още са продължавали.

Дъщерята на Димитър Желязков твърди, че животът на баща й е вън от опасност, пише вестник "24 часа".

Състоянието на Желязков продължава да бъде критично. Той е сравнително стабилизиран, но все още има опасност за живота му, е казал нощес комисар Костов.

Желязков е бил ранен с три куршума и е в "Реанимация" в Бургас, съобщи Дарик радио.

Пред входа на многопрофилната болница охраняват полицаи с бронежилетки и автомати, съобщава БГНЕС. Там има и група охранители и близки на Митьо Очите.

Шефът на болницата в Бургас ще изнесе днес в 9,30 часа информация за състоянието на пострадалите в Слънчев бряг, съобщи БТА.