Сигналът за инцидента бил подаден от ограбения в четвъртък рано сутринта.

22-годишният младеж и брат му излезли от заведение на бул. „Мария Луиза” и взели такси, което да ги откара до дома им в кв. „Модерно предградие”. Когато наближили блока, те извадили банкнота от 50 лева, но шофьорът не могъл да развали сумата и настоял да му дадат точно 5 лева. Братята се качили до дома си, но не намерили дребни пари. Единият от тях се върнал с намерението да отиде с шофьора до близка бензиностанция и да развали банкнотата, когато забелязал, че таксиджията бил включил апарата и престоят се отчитал.

След разменени реплики, шофьорът се нахвърлил с юмруци върху клиента, започнал да го души и да му пребърква джобовете. Докато младежът се опитвал да се отскубне, нападателят му успял да грабне наличните 150 лева и мобилен телефон. Когато момчето се прибрало в дома си, двамата с брат му подали сигнал в полицията.

Малко по-късно 35-годишният побойник бил задържан в квартирата му в жк "Люлин". Полицаите установили, че той е от Ботевград, но от години живее в София. При обиск в жилището бил иззет и откраднатият от него мобилен телефон. Мъжът е криминално проявен, регистриран за отвличане, обсебване, грабежи и кражби, осъждан неведнъж. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Повдигнато му е обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 200 лева.
Според Закона за автомобилните превози и Наредбата за таксиметров превоз на пътници, желаещите да работят като таксиметрови водачи трябва да получат удостоверение от "Автомобилна администрация", след като подадат необходимите документи и се явят на изпит. Сред документите, които се изискват, е и свидетелство за съдимост.