Жестокото убийство беше извършено в нощта на 3 септември на паркинга пред хотел „Гларус”. Тогава 30-годишната Мария, която била управителка на бара в комплекса, се качвала в автомобила "Ауди Q7" на 18-годишния футболист от Несебър Симеон Куминков. 29-годишният Менашки я нападнал с нож и я убил на място, като ранил и приятеля й, който се опитал да я защити, след което избягал.

След няколко часа той бе задържан, а на 5 септември Бургаският окръжен съд го остави за постоянно в ареста.

Близките на момичето твърдят, че мотивът за убийството е забележка, която Мария отправила към бившия полицай и приятелката му - 17-годишната манекенка Маргарита, че се дрогират в заведението.

“Винаги усмихната, с много силно развито чувство за хумор, работлива, чиста, спретната и слънчева. Имах една приятелка, която казваше - като влезе Мимето, като слънце изгрява в стаята" - така Мария Ангелова описва внучката си, която носи нейното име. Мария беше погребана в Асеновград, където живее възрастната жена.

Животът на 30-годишната жена се преобръща преди 9 месеца, когато майка й умира от множествена склероза. Така най-близкият човек за нея остава баба й, като двете говорят по телефона ежедневно. Последно разговарят няколко часа преди Мария да бъде убита.

Той се е крил в храстите. Чакал я е в 1 часа да излезе от работа, което значи, че е било планирано убийството. Няма друг начин, няма логически извод от това. Нито е било от афект. Хайде да кажеш, че някаква сцена се е разиграла между тях... Аз същия ден говорих с Мимето. "Какво правиш, Миме?" "Отивам мъничко да почивам", защото нейното работно време беше плаващо и казва, "връщам се пак на работа". И толкова. Това беше последно”, разказа още бабата.

Според разследващите същата вечер Менашки и приятелката се забавлявали в заведението на Мария. Тя направила забележка на Маргарита за неприличното й поведение. Според близките й това е породило гнева на бившия полицай и той решил да я накаже, като я убие.

Двамата не са се познавали, твърди бабата на Мария, пред която тя често споделяла за връзката си с друг полицай. „Тя си имаше връзка с един полицай от Несебър, но той беше на погребението. Казва, аз още продължавам да си я обичам Мимето, но не се разбрахме. Останахме си приятели”, каза още Ангелова.

Мария чертаела планове за бъдещето си, като една от целите й била да завърши висшето си образование в Пловдив. Оставали й няколко изпита, за да се дипломира като икономист.

„Изрод в пълния смисъл на думата. Нямам думи. Нищо не е направила на никой. Най-малко пък на него. И си слагам грях на душата. Проклинам го. Бял ден да не види този убиец. Какво е видял от Мимето? Защо е посегнал на нея? Ако един така по-нормален мотив имаше за нейното убийство, все ми се струва, че щеше да ми е малко по-леко. Не че ще върне Мимето, но ей така младо, хубаво да си отиде от този свят. Вероятно и тя не знае за какво. Днес съм си мислила за неговото наказание. Всякакво наказание ми се струва малко, но да му се случат най-тежките неща и да бъде в затвора. Доживотен затвор”, плаче бабата на убитата млада жена.