"Въоръжени групировки в Хама опожариха полицейски участъци, вандализираха държавна и частна собственост, поставиха барикади и горят автомобилни гуми на входа на града и по улиците му", съобщава Сана в сайта си. Тя уточнява, че групировките са въоръжени с тежки картечници и гранатомети.
"Армейски части отстраняват барикадите, издигнати от въоръжените групировки на входа на града", добавя агенцията. Тази сутрин танкове навлязоха в размирния град.

Според правозащитни активисти при широкомащабна операция на сирийската армия в Хама има 95 убити, а във всички сирийски градове са убити общо 121 цивилни и десетки са ранени, като много от тях са в тежко състояние, предаде Франс прес.

Британският външен министър Уилям Хейг осъди убийството на цивилни от сирийската армия в Хама. "Подобни действия срещу цивилни, които са демонстрирали масово и мирно в града в продължение на седмици няма никакво оправдание. Това нападение изглежда се вписва в координирани действия в редица градове в опит да бъде отказан сирийският народ да демонстрира преди рамазана. Тези нападения са още по-шокиращи, тъй като се случват в навечерието на този свещен за мюсюлманите месец", се казва в изявление на Хейг. Той призова сирийския президент Башар Асад "да спре незабавно тази агресия срещу собствения си народ".