Той отбеляза, че всяка една от страниците на подписката е сканирана, за да се избегнат фалшификации, предаде БТА.

По думите на Станишев в ход е вече пропагандната машина с много лъжи от страна на ГЕРБ.
Какво измисли министър Добрев - всеки, който се е подписал, да даде по 30 хиляди лева за строителството на АЕЦ "Белене", коментира пред журналисти Станишев. Като умножите броя на подписите (773 447) по тази сума се получават 24 млрд. лева - ето ви една дребна лъжа, добави той.

Според Станишев строителството на АЕЦ "Белене" не е бюджетен въпрос, за да не може по него да се прави референдум (според закона не може да се прави референдум за бюджета - б.р.). Досега свършеното по АЕЦ "Белене" никога не е финансирано от бюджета, отбеляза той.

Станишев се обърна към гражданите, подписали се в подкрепа за референдума, да не се притесняват, ако получат заплахи, позвънявания, почуквания на вратата от МВР, ДАНС, да се обърнат към местните организации на БСП за защита.
В момента подписката се проверява от администрацията на парламента и се очаква следващата седмица да бъде изпратена на ГРАО.

БСП отново обвиниха управляващите за проблемите с придвижването на автобусите за събора на левицата на Бузлуджа. Михаил Миков отбеляза, че след празника по същия път, по който не минават МПС над 3,5 тона, са влезли камиони на дървосекачи и показа снимки.