Така процесът за пране на пари, добил публичност като делото "Николов-Стойков", не тръгна днес на втора инстанция, предаде БТА.

Преди повече от година Софийски градски съд оправда бизнесмена Любомир Стойков, а всички останали призна за виновни, като съдружникът му Марио Николов получи 10 г. затвор.

Днес Николов беше редовно призован, но се оказа, че адвокатът му бил уведомен съвсем наскоро за делото и бил ангажиран по друг процес. Призовки за процеса не са получили и трима от подсъдимите - съпругата на Николов - Марияна, Григор Главев и Иван Иванов.
Нито един от подсъдимите, получили призовки, пък не се яви в съдебната зала, тъй като законът им дава право на това.

Следващото заседание по делото е на 7 юни, за когато защитниците поеха ангажимент да уведомят клиентите си. Тогава трябва да бъдат разпитани и вещи лица.

През юни миналата година Марио Николов бе осъден и на 12 години затвор за ръководене и организиране на престъпна група, извършила документни измами по САПАРД за 7,5 млн. евро. Съпругата му, която е подсъдима и по това делото, получи присъда от 5 г. лишаване от свобода, а други четирима обвиняеми бяха осъдени на по 10 г. затвор. Всички те обаче обжалват и предстоят още две инстанции да се произнесат.