И четиримата предполагаеми участници в незаконно въоръжено формирование са били ликвидирани в Санкт Петербург днес, съобщи говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин, цитиран от ТАСС и БТА.

"В жилищен блок на булевард "Ленинский" служителите на петербургското управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) предприеха действия за задържане на лица, обявени за федерално издирване по обвинение за участие в незаконни въоръжени формирования на територията на Севернокавказкия регион", каза Маркин.

Той заяви още, че при задържането лицата са оказали съпротива и са извършили посегателство над живота на служителите на правоохранителните органи, като са открили огън с огнестрелно оръжие.

"При открития ответен огън намиращите се в едно от жилищата в блока четири лица са били унищожени".

Няма ранени сред мирните граждани и служителите на правоохранителните органи, уточни Владимир Маркин.

Руски полицаи ранени край Москва

Двама руски пътни полицаи бяха ранени днес при атака на шосе в Можайския район в Московска област. Двама от нападателите бяха ликвидирани, а трети - задържан, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от ТАСС и БТА.

По предварителни данни двама мъже от централноазиатски произход атакували с брадви служители на пост на Пътната патрулна служба.

Говорителката на руското МВР Ирина Волк заяви, че пътните полицаи от поста са проявили висок професионализъм и благодарение на умелите им действия не са пострадали цивилни. Те ще бъдат предложени за награждаване.

Единият от ранените полицаи е транспортиран до главната болница на МВР, а другият, който е в много тежко състояние, е останал за операция в болнично заведение в град Балашиха в близост до местопроизшествието.