Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.

Сигналът за пожара е подаден в Първо РПУ в морския град след полунощ от самата Косева. Колата й - "Ауди А3" е била паркирана на ул. "Княз Александър Батенберг" близо до Морската градина. Там се намира и партийният клуб на „Атака“. Пострадали хора при инцидента няма. Огънят е засегнал фасадата на помещението на политическата партия - стените са обгорени, съобщи сайтът "Варна утре".

На автомобила са нанесени значителни материални щети. Извършен е първоначален оглед от дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство. При повторния оглед е установено, че пожарът е възникнал в предната лява част на колата, където се намира акумулаторът. Следи и веществени доказателства за умишлено предизвикан пожар не са открити.

Назначен е трети оглед, в който ще участва вещо лице – специалист по ел. инсталации, тъй като е възможно пламъците да са предизвикани от късо съединение в инсталацията на автомобила.

Тинка Косева оглави Варненския административен съд в края на 2008 г. Тя зае поста, след като предишният председател Анелия Цветкова беше заловена с подкуп.