При инцидента, който се разигра на 3 октомври, пострадаха петима души, единият от които бе настанен в болница с фрактура на челюстта.
Още на другия ден полицията арестува 16-годишния крадец Ноте Джоров, както и още двама мъже от групата от 20-ина роми, които нападнаха, въоръжени с камъни и дървени тояги, семейство, опитало да защити дома на възрастната си съседка.

Преките извършители на побоя - трима души, обаче бяха обавени за издирване. Днес от МВР съобщиха, че след нееднократно търсене на адресите им, както и в домовете на техни близки и познати, те са задържани за 24 часа в ареста на Трето РПУ. Това са 42-годишен мъж, известен с прякора Къдравия, 22-годишен младеж с прозвището Шаката и момче на 16 г., наричано Гого, всичките с богати криминални досиета в полицията.

В с. Яна пък е задържана 33-годишната подбудителка на побоя Р.М., срещу която вече са повдигнати обвинения за подбуждане на другиго към убийство. След инцидента свидетели на инцидента разказаха как тя подстрекавала биячите, викайки за потърпешите: "Убийте ги!"
Жената е задържана с прокурорска мярка за 72 часа и ще бъде поискано от съда да й наложи постоянен арест.