Каруцата, теглена от човек-вол – символ на изнемощелия от ценовия терор български народ, бе дарена за отглеждане на ДКЕВР, в чиято роля се превъплъти известният певец Дичо, съобщи Булфото.

Омразният енергиен регулатор нахрани обилно триглавото чудовище със сметки за ток, парно и вода, като през цялото време беше освиркван от множеството, събрало се в емблематичната за най-новата ни история градинка при „Кристал”. „Гледайте как ДКЕВР старателно си храни Любимците! Храни си ги по 12 пъти годишно. Като бонус му предлага и по едно 13-о „изравнително” хранене”, суфлираше през това време популярният актьор Николай Урумов.

Призив към гражданите да не мълчат, а да търсят активно правата си като потребители са отправили участващите в протеста популярни личности, сред които Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Николай Урумов, Дани Милев, Дичо и др. Те са се обявили срещу "надписването" на сметки от "Топлофикация", срещу плащането на такса "сградна инсталация", срещу "своеволията на мобилни оператори и банки".

В обръщение към политиците, от "ДНЕС" настояха държавата да спре подобни действия от страна на монополите.

Протестиращите се обявиха за поносими цени и за това, държавата да защити интересите на гражданите и да наказва монополистите.

Не желаем - вместо да купуваме книжки и играчки и да инвестираме в образованието на нашите деца - да плащаме комфорта на монополите, заявиха още протестиращите.