По думите на обвинител №1 разследването продължава по възможно най-активния начин, като се проверяват всички възможни версии, съобщиха БТА и БГНЕС.

"До този момент категорично не съществува нито едно, повтарям нито едно, доказателство в подкрепа на версия за евентуален саботаж", каза Цацаров.

Той обаче отказа повече подробности.

При експлозията в бившия завод "Миджур" край село Горни Лом на 1 октомври загинаха 13 мъже и две жени, сред които и 29-годишният изпълнителен директор и син на собственика Емил Митков.

Във вторник Митков заяви, че не е възможно избухването на една противопехотна мина да доведе до подобна трагедия, защото и преди такива количества боеприпаси са били утилизирани в цеха. Затова той смята, че става дума за саботаж или външна намеса

Митков коментира, че ако ставаше дума за лош контрол, не би пратил сина си, освен това не бил случаен фактът, че взривът стана, когато там е било цялото ръководство и то точно преди изборите.

Бойко Борисов също заяви, че взривът не е случаен.



Вчера, в отговор на въпрос, и военният министър Велизар Шаламанов не изключи възможността експлозията да е саботаж.

"Това би било много сериозен пробив в системата за национална сигурност. Ние не може да го изключим, след като бяхме свидетели на един ужасен терористичен акт на летище Бургас, и това наистина налага въпросите, свързани със сигурността на страната, да бъдат много по-сериозно в дневния ред на политиците", каза Шаламанов.

АНКЕТА: Допускате ли версия "саботаж" в Горни Лом?