След като днес нямаше искания за представяне на още доказателства и две години и четири месеца след шумните арести, започнаха пледоариите на страните в процеса.

Най-тежки наказания прокуратурата поиска за сочените за лидери на бандата Прокопий Прокопиев-Културиста и Ивайло Евтимов-Йожи – по 15 години по обвинението им за сформиране на престъпната група. За двамата обвинението пледира и по 10, 12 и 15 години затвор за всяко от отвличанията на Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински-младши, съобщиха "Медиапул" и БНР.
По закон, при произнасянето на няколко различни присъди на подсъдим по едно дело, се взима предвид най-тежкото наказание.

За другите подсъдими Любомир Димитров-Гребеца, Кирил Кирилов-Монтанския, Павел Петков-Павката и братята Митко и Радослав Лебешковски държавното обвинение поиска по 10 години лишаване от свобода.
Единствено за Цветозар Славчев-Църо бе поискана по-лека присъда, тъй като той има обвинение за участие само в отвличането на Илиян Цанев - 8 години.

Бандата е обвинена за 11 отвличания и един опит за похищение.

Прокуратурата разчита на обвинителната си теза на показанията на защитените свидетели, които са били част от групата на "Наглите", както и на тези на Гребеца, който е съдействал на разследващите. Почти няма други доказателства срещу групата, освен едно ДНК по телефон, даден от бащата на един от отвлечените, и отпечатъци по книга, предаде БНР.

В началото на заседанието стана ясно, че на следващите пет заседания по делото пледоариите трябва да приключат и евентуално присъдата ще бъде произнесена на 2 април.

Пледоариите обаче за малко да не започнат заради бетонно блокче със стърчащи от него железа, което беше поставено на съдийската банка, съобщи "Правен свят".  Ангел Бончев, който бе отвлечен през 2008 г., твърди, че е държан завързан и седнал на въпросното блокче, което е веществено доказателство по делото. То е било открито в къщата в Бистрица, където според разследващите бившият шеф на ФК "Литекс" е бил държан от похитителите.

Адвокат Илиян Василев, който защитава подсъдимия Павел Петков, поиска от съда да назначи експертиза на блокчето, за да се разбере дали бетонът, от който е изградено, е идентичен по състав с останалия бетон в стаята. Така, според Василев, може да се потвърди или отхвърли твърдението на Бончев, че действително е бил завързан за него.
Адвокатите на потърпевшите обаче заявиха, че подобна експертиза може да доведе до неправилни изводи, защото бетонът може да е бил изливан с кофи, а не с бетонен възел и тогава не бил еднороден.
В крайна сметка съдия Виолета Магдалинчева отхвърли исканията за такава експертиза.

Междувременно Ангел Бончев води гражданско дело срещу фондацията, на която бе принуден да дари парите от откупа за съпругата му, която също беше отвлечена. Той иска да си върне парите, защото не ги е дал доброволно, а по заповед на похитителите.