Обвинението е за това че в периода август 2009 г. – май 2010 г. в курортен комплекс „Слънчев бряг” е образувал и съвместно с ромския бос Стефан Бонев (Сако) ръководел "организирана въоръжена престъпна група, създадена с користна цел съгласувано да разпространява в страната наркотични вещества", се казва в официалното съобщение.

Предстои прецизиране на обвиненията на още 14 участници в организираната престъпна група. Разследването продължава, уточниха от държавното обвинение, без да дадат повече подробности.

През юли Върховният касационен съд уважи искането на прокуратурата и възобнови разследването срещу Големия Маргин за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Поводът се оказа нова, секретна, информцация, дадена от анонимен свидетел.

По основното дело срещу Красимир Маринов и брат му Николай Маринов - Малкия Маргин, който се укри и още е в неизвестност, двамата бяха оправдани. През юни 2010 година Софийският градски съд оправда братята за поръчителство на убийствата на о.з. ген. Любен Гоцев, убитият по-късно Иван Тодоров - Доктора и покойният вече финансист Никола Дамянов. На 16 март 2011 година Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда.