Присъдата на Тодоров е една условна година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв.

Според съдебния състав на Великотърновския окръжен съд информацията, която Тодоров е предоставял на свидетелите Петър Христов, Красимира Михайлова и Екатерина Праматарова, не е представлявала държавна тайна. 

Тодоров беше оправдан по другите две обвинения, повдигнати срещу него от Окръжната прокуратура - за злоупотреба със служебното положение и за склоняване на длъжностни лица да злоупотребяват със служебното си положение.

Прокурорът Валентин Вълков, който пледираше за осемгодишна ефективна присъда срещу Тодоров, заяви, че ще обжалва решението на съда в законоустановения срок, след като се запознае с мотивите.

Тодоров пък каза пред журналисти, че ще реши дали да обжалва, след като "преспи една нощ".

Преди дни СГС го глоби като свидетел по делото "Цветанов" за отказ да съобщи кой му е казал, че ще използват СРС-та срещу него.
Според прокуратурата, като вътрешен министър Цветан Цветанов е попречил Тодоров да бъде подслушван въпреки съдебно разрешение за това.

Тодоров каза, че познава Цветанов от телевизията, след като е станал министър. Обясни, че три пъти го е виждал на живо – когато е отишъл във Велико Търново да представи служители в дирекцията, при проблем със строител и трети, преди да бъде задържан.

Тодоров бе задържан на 11 март 2011 г. във Велико Търново.
В продължение на година му бе наложена постоянна мярка "задържане под стража", след което беше пуснат под домашен арест, а после и освободен под гаранция.