Това се налага, за да се съсредоточи върху управлението на страната, предадоха Ройтерс и БТА. Тръмп съобщи в Туитър, че на 15 декември на пресконференция със своето семейство ще представи плана си за "пълно напускане на бизнеса".

"На 15 декември ще свикам голяма пресконференция в Ню Йорк заедно с децата си за обсъждане на намерението ми да напусна напълно големия си бизнес с цел да се съсредоточа изцяло върху управлението на страната, за да НАПРАВЯ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА", пише той.

Тръмп посочва, че по закон не е длъжен да прекъсне връзка със своя бизнес, но смята, че е "очевидно важно като президент по никакъв начин да не влиза в конфликт на интереси".

"Затова се подготвят правни документи, които изцяло да ме извадят от бизнес дейностите. Президентството е много по-важна задача", заяви той.

Доналд Тръмп вече обяви имената на някой бъдещи министри.

Бившият министър на труда Илейн Чао ще стане министър на транспорта в бъдещото правителство на Тръмп.

Стивън Мнучин, банкер от Уолстрийт, бивш директор на инвестиционната банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) обяви, че е номиниран за министър на финансите.

Потвърдена е и номинацията на Уилбър Рос начело на министерството на търговията.

Досега нито Мнучин, нито Рос са заемали политически длъжности, но те подкрепиха силно Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания.