Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Около 10.00 часа е получен сигнал за задимяване на най-горния етаж на МОЛ-а. Три екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха изпратени на мястото на инцидента. Установява се от къде е тръгнал пожарът. Новогодишната нощ е преминала спокойно без сериозни инциденти.

Пламъците са обхванали фасадата на сградата откъм ул. “Опълченска“, където е блокът, в който се помещава кинокомплеска на мола, съобщи News.bg.

Според първоначална информация огънят е тръгнал от светещо рекламно табло на сградата. Първо огънят е засегнал покрива на търговския център като се допуска възможността да има поражения и по последния етаж на сградата. Когато е пламнал пожарът молът е бил затворен за посетители.


Въведени бяха промени в движението на градския транспорт заради пожара в МОЛ-а. Тролеите по линия 1 и 5 в едната посока обръщат на Руски паметник, а в другата посока минават по бул. „Опълченски”, бул. „Сливница" бул. „Васил Левски” до Ректората на Софийския унивеститет. Автобус 74 също е с променен маршрут, но сравнително близо до сегашния.