Новото обвинение срещу 52-годишната Анита Желева, както е и истинското й име, е за предложен подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – полицай, за да не извърши действия по служба, съобщиха от прокуратурата.

Мейзер предложила заплащане още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга си по телефона в Пето РПУ. Първо предложила на оперативния работник 10 000 евро, после 20 000 евро и накрая увеличила офертата на 30 000 евро. Диск със записа на разговора е приложен към досъдебното производство.

Това престъпление се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Освен това Варненската прокуратура внесе в съда искане на Мейзер да бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“, след като беше арестувана за 72 часа.

От държавното обвинение заявиха, че има опасност тя да се укрие не само заради българското и американското си гражданство, но и заради факта, че американският й паспорт не е открит при претърсването на дома й.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и я остави за постоянно в ареста, защото има и реална опасност да извърши престъпление, ако е на свобода. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Самата Мейзер не призна вината си и, плачейки, поиска да бъде освободена, защото била майка. Тя има 26-годишна дъщеря.

Мейзер беше обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й - 40-годишния културист Николай Димов.

След убийството стана ясно, че тя е опитала да заблуди полицаите, че малко преди това - късно през нощта, оставила мъжа си пред кооперацията, в която живеели до Евксиноград, да говори с двама негови познати, които не познавала, и отишла до магазина. Разследващите обаче бързо установили, че това не е вярно и вероятно тогава тя е опитала да подкупи полицая.

Все още от МВР и прокуратурата не са обявили официално каква е причината за мистериозната смърт на Димов. Никой обаче не отрече непотвърдената информация, че смъртта му е настъпила при сексуална игра с примка от "свински опашки", която най-вероятно е причинила задушаването му.

"Вината на извършителя е със сложна форма. Тя е съзнавала обстоятелството, че причинява телесна повреда и по всяка вероятност го е допускала, като е имала непредпазливо отношение по повод настъпилата смърт", заяви единствено говорителят на варненската прокуратура Радослав Лазаров.