Актьори, музиканти, членове на бившото правителство и дори бившият британски премиер Гордън Браун заявиха, че е възможно да са били обект на подслушване. Скандалът с подслушването се разраства, пише вестник "Гардиън", цитиран от БТА. 

Скотланд ярд е започнал да се свързва с роднини на жертвите на атентатите в Лондон на 7 юли 2005 г., за да ги предупреди, че те също са били взети на прицел от изданието. Разкритието, че частният детектив Глен Мълкеър, нает от "Нюз ъв дъ уърлд", може би е прехващал съобщения от мобилните телефони на опечалените семейства в дните след бомбените нападения, ще увеличи натиска върху собственика на вестника - компанията "Нюз интернешънъл", част от медийната империя на Рупърт Мърдок.

Предполага се, че журналисти от "Нюз ъв дъ уърлд" са се опитвали да получат достъп до гласовите съобщения на роднини на жертвите на атентатите в Лондон, докато те отчаяно са очаквали да получат информация за любимите си хора след нападенията, пише в. "Дейли телеграф". Не е ясно дали по това време те са знаели, че близките им са загинали при атаките.

Разкритието ще бъде голям удар за опечалените роднини. То става в навечерието на шестата годишнина от атентатите. "Дейли телеграф цитира адвоката на част от семействата на жертвите Клифърд Тибър, според когото това дълбоко ще нарани хората, загубили свои близки при атаките.

Стана известно също, че главната изпълнителна директорка на "Нюз интернешънъл" Ребека Брукс лично е възлагала на частен детектив да подслушва телефони, посочва в. "Индипендънт".

Днес в британския парламент има извънредни дебати по скандала с подслушванията, практикувани от "Нюз ъв дъ уърлд". Лидерът на лейбъристите Ед Милибанд зае много категорично становище по случая, като поиска публично разследване. Министър-председателят Дейвид Камерън
също заяви, че трябва да се извърши официално разследване на скандала.

Скандалът ще постави премиера в неудобно положение. Той и без това беше подложен на критики заради назначението на бившия редактор от "Нюз ъв дъ уърлд" Анди Коулсън за директор на комуникационната му служба.