Побоят стана вчера около 9 часа заради засичане между водачите на два автомобила в района на Карловски надлез на АМ “Тракия” в посока София.

"Няма хора, които да са спрели да окажат помощ на пострадалите, но призовавам хора, които са минали покрай инцидента, да се обадят и да ни разкажат какво са видели, за да ни дадат повече яснота. Не мога да коментирам дали има камери, които са заснели какво е станало", заяви пред Нова телевизия директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Той допълни, че автомобилът на биячите принудително е спрял другата кола, в която е пътувала бременната жена. Зад волана е бил 31-годишният й приятел.

"Възниква спречкване, което прераства в сбиване. Състоянието на бременното момиче е добро, след прегледа в болницата, тя беше освободена и с нейния приятел дадоха обяснения в полицията във връзка с инцидента", обясни комисар Илков.

Биячите са двама братя, единият от които криминално проявен. 57-годишният Цветан Петров от София е с богато криминално минало заради нанасяне на телесни повреди и към момента е задържан, а брат му Петър Петров е в "Пирогов" със счупена челюст, предстои да бъде опериран. Пребитият шофьор пък е крещял "Недейте да пипате момичето, бременно е".

Директорът на пловдивската полиция каза, че разследването по случая продължава.

"Основната причина е движението в активната лента на автомагистралата, което довежда до принудителното спиране на автомобилите. Може би не е засичане, а просто единият не е успял веднага да му даде път заради колона в съседната лента. След сбиването нападателите се оттеглят в посока София. Ние знаехме с кой автомобил пътуват и действията ни доведоха до задържането им на входа на София. Не са оказали съпротива при задържането", каза още комисар Илков.