Пенсионер се обеси на улица, жена скочи от МВР-болница

stat
09:28  |  19 май 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Пристигналите на място екипи само са установили смъртта на мъжа Пристигналите на място екипи само са установили смъртта на мъжа
Сн.: БТА

69-годишен мъж се е обесил на дърво в разделителната ивица между двете платна на ул. „Шипка“ в Пловдив. Жена пък скочи от 6-ия етаж на МВР-болница в София.
Сигналът за обесения мъж е подаден на тел. 112 около 18 часа вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тялото на възрастния мъж е забелязано от преминаващи шофьори по ул. "Шипка" в пловдивския район "Тракия". Пенсионерът се е самоубил в близост до дома си.

На място са пристигнали екипи на полицията и на Бърза помощ, които са констатирали смъртта му.

Все още не е известна причината, поради която мъжът е посегнал на живота си.

Тази сутрин пък жена се самоуби в столицата, като скочи от шестия етаж на болницата на МВР. Сигналът е получен около 7.30 часа тази сутрин, съобщи БНР. При падането си жената е загинала на място.

По случая се води разследване. Ще се изясняват и подробности около инцидента.

В България през 2014 година са се самоубили общо 731 души, което прави средно по 2 самоубийства на ден, сочат данни на Евростат. Самоубийствата на мъже са били близо тройно повече, отколкото при жените - 554 срещу 174 случая.

Пикът на самоубийствата у нас е бил през 2011 и 2012 г., когато са се самоубили съответно 800 и 811 души, отчитат експерти от Националния център по опазване на общественото здраве и анализи.


Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.