Шефката на кабинета на кмета на Пазарджик бе разстреляна с пет куршума на 12 януари. Край тялото ѝ са били открити засякъл патрон и пет гилзи.

Днес стана ясно, че са готови резултатите от балистичната експертиза. Убиецът е стрелял с газов пистолет, преправен на боен.
 
Нова тв съобщи, позовавайки се на Окръжната прокуратура в Пазарджик, че е открит отпечатък по една от гилзите от пистолета, с който е убита Татяна Стоянова. Отпечатъкът до момента не е дал съвпадение с базата данни на МВР.

Говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Снежана Стоянова обаче по-късно заяви пред Фокус, че не може да потвърди информацията за намерен отпечатък.

„Все още нямаме извършител и не мога да коментирам данни, които влизат в обхвата на следствената тайна", каза също Стоянова.

Предстои да бъде разкрита банковата тайна и да бъдат оповестени сметките на убитата, тъй като водещата версия е икономическа. 

„Мога да ви уверя, че разследването ще бъде пълно и всеобхватно, и ако свалянето на банковата тайна ще допринесе за това, ще го направим”, каза също Стоянова.

Разследващите работят и по версия лични мотиви.

До момента няма заподозрян за жестокото убийство.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието.

На 8 януари пред дома им в софийския квартал "Витоша" бяха убити съпрузите Митко и Наталия Дамянови. Мъжът е фалирал строителен предприемач.

Днес стана ясно, че има заподозрян за разстрела.
В момента той е в ареста за друго престъпление, но се очаква да бъде обвинен за двойното убийство.

На 14 януари в Пловдив убиха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.
Същата вечер бе застрелян и бизнесменът Орхан Изиров от петричкото село Яворница.