48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша".

На мястото на двойното убийство бяха намерени 8 гилзи, а съпрузите са убити с шест куршума, като по тях е стреляно в гръб. Вчера стана ясно, че убиецът е стрелял с пистолет "Макаров".

Заподозреният извършител на разстрела е бил задържан за извършено друго престъпление. Разследващите обаче установили, че именно той е основният заподозрян за убийството на Дамянови, съобщи БНР, като се позова на два независими източника.
Очаква се да му бъдат повдигнати обвинения.

Отпаднала е версията, че възможен извършител на убийството е познат на семейството, който ги е заплашвал преди време. Това е станало, след като са снети натривки на ръцете на мъжа и е проверено алибито му.

При операция на Главна дирекция "Криминална полиция" във Варна пък са задържани хора, за които също има подозрения, че са съпричастни към двойното убийство в столицата.

От МВР все още отказват официално да коментират новината, а днес сутринта директорът на столичната полиция Младен Маринов уточни, че по случая се работи активно и в следващите дни ще има резултат.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието, а късно във вторник посети МВР.

Нова среща при премиера имаше и вчера сутринта. На съвещанието в Министерски съвет присъстваха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Пред журналисти Лазаров и Сарафов обещаха съвсем скоро, вероятно до края на седмицата, да има развитие по разследванията.