На 3 юли пастир откри обесен на дърво човек в пуста местност край свиленградското село Дервишка могила. Веднага се появиха подозрения, че това може да е именно Петър.

Бащата на изчезналия на 12 май след интервю в посолството на САЩ студент е бил извикан за разпознаване. Той е категоричен, че маратонките не са на сина му, тъй като той е дюстабанлия и е бил със специални ортопедични стелки, каквито липсват, както и че намерената до трупа раница не е негова.

В полицията в Хасково отново са разпитали родителите на 22-годишния Петър за всички подробности около мистериозното му изчезване. За първи път ни викат за разпознаване, каза бащата Владимир и добави: „Три пъти идвам за два дена. Сега идвам за ДНК-експертиза, да се установи този труп на нашия син ли е. Няма доказателства, че намереното тяло е на моя син".

По думите на бащата, синът му нямало какво да прави в този район, тъй като нямал приятели там, а и никога не бил идвал в региона. Съдебният лекар в Хасково все още не се е произнесъл на каква възраст е намереното тяло в Дервишка могила, нито кога евентуално е настъпила смъртта, споделят родителите. Докато чакат ДНК експертизата, която ще е готова след 2 или 3 месеца, Мая и Владимир Димитрови вярват, че синът им е жив, съобщи Haskovo.info

„Сега искат снимки на зъбите, по това щели да го познаят. Зъбите отпред ги няма, а моят син имаше перфектни зъби. Не вярвам да са извадили осем зъба. Дрехите, колкото са останали от тях, приличат на неговите. Само мога да кажа категорично за маратонките, които не са негови, 100% съм сигурен", заяви още бащата.

Родителите на Петър казаха, че са готови сами да издирят и пастира, намерил тялото, в очакване на ДНК експертизата, която категорично ще потвърди дали това е синът им.