На 16 май във видеоконферентна връзка ще вземе участие професор от Инсбрук, изготвил експертиза по случая, а 10 дни по-късно по същия начин ще бъдат изслушани и експертите от Великобритания, като те са поставили финансови условия за изплащането на по 1000 лири, съобщи БТА.

Днес Пазарджишкият окръжен съд поднови заседанията си по процеса за убийството на Росица и Христина Белнейски. Според обвинението на 28.01.2006 година единственият обвиняем по делото Лазар Колев е изнасилил и убил в района на Пазарджик Росица Белнейска, а след това е изнасилил и убил и сестра й Христина в местността „Грамадите” край Брацигово.

Съдебният състав определи да бъдат разпитани и двама свидетели, изтърпяващи присъди в затвора в Бобов дол, които твърдят, че са били убеждавани от Владимир Славов да лъжествидетелстват по случая срещу Лазар Колев. Според тях Славов им е признал, че ще излъже, за да бъде освободен предсрочно.
Владимир Славов - Иширковеца е свидетелят, който потвърди пред съдебния състав, че обвиняемият Лазар Колев му е казал за убийството на Росица и Христина, докато са били в една килия.

През май ще бъде разпитан и служител от софийския затвор, за когото Дупарински и Стефанов твърдят, че е инициатор на лъжесвидетелстването.

Заседанието продължи с изслушването на специални разузнавателни средства при закрити врата, съобщи "Фокус". Обвиняемият Лазар Колев заяви пред съда, че няма против заседанието да се проведе публично, защото СРС-ата го оправдават, но магистратите отхвърлиха искането на защитата. По думите на адвокат Марин Марковски съдържанието на СРС-ата е около шест часа.