На 8 юни депутатите единодушно се обявиха против Сидеров да застане начело заради инцидента пред джамията в София. Миналата седмица след втория отказ "Атака" реши да спре участието си в парламентарните комисии, докато не бъде решен въпросът с участието на лидера й в антикорупционната комисия.

С избирането на Волен Сидеров за член на комисията е въпрос, който касае правилника на Народното събрание, коментира днес Павел Шопов от партията. Това бил устройствен въпрос, който уреждал състава на комисиите.
В миналото 40-ото Народно събрание остана непопълнено по отношение на безброй комисии, посочи Шопов.
Според него това е изключително важна комисия, чиито фокус са жалбите на гражданите, и сега дейността й е блокирана заради нежеланието да бъде попълнена.

„Така е вече трета седмица, което е абсолютно недопустимо, защото в един  сегмент българският парламент не работи – комисията не заседава. Няма да предложим друг член”, закани се депутатът.

Миналата седмица Волен Сидеров съзря намеса на американския посланик Джеймс Уорлик в гласуването на парламента.
„В момента виждаме действия на депутатите от ГЕРБ, които потвърждават намесата на този човек. Спомняте ли си как посланик Уорлик преди известно време ми каза директно: „Аз ще те унищожа” (лидерът на "Атака" твърди, че дипломатът го е заплашил - бел. ред.)", коментира той.