Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова телевизия. Той допълни, че само БСП и ДПС са си същите.

Костов сподели, че се пита къде са онези млади хора, които излязоха 96-та - 97-ма година, които уплашиха Жан Виденов и Николай Добрев, и изобщо дават ли си сметка от коя страна на барикадата са.

"Ако са избрали ГЕРБ, то значи са при страха. Страхът от мутрите и от милиционерите и страхът от репресии, това всяват управляващите. Това е техният принос към българските избори. Освен подкупване, сега има и нов компонент – пребиване на хора, дисциплинарни уволнения, заплахи на улицата на момичета, които разнасят листовки", коментира лидерът на ДСБ.

Според него, всичко това нагнетява атмосферата. По тази причина той се обърна към всички хора с въпроса от коя страна на барикадата са, защото хората няма как да се преборят с кризата и да тръгнат напред, ако не са свободни и нямат възможност да творят.

"Трябва да се огледат тези хора чия ръка целуват, защото в България трябва да има барикада, която да пази демокрацията. България започна да прилича на Русия – страна на олигарси, на милиционерщина и на тотална диктатура", допълни Иван Костов.

Междувременно СДС поиска оставката на изборната администрация. Според председателя на партията Мартин Димитров изборната администрация е направила нарушение при отказа да регистрира кандидат-кметовете на СДС в Плевен Найден Зеленогорски и Златко Митков в Монтана.

Сега, когато обжалвахме това решение пред административния съд и видяхме документите по казуса на Централната избирателна комисия, открихме тези нарушения, каза Димитров.
Според него на един и същи документ - решението за регистрация на коалиция "Заедно за община Плевен", има два различни заверени преписа. На единия препис под датата 24 август има дописано с химикалка "поставено на 26.08.2011 г.", каза лидерът на СДС.

Ако това дописване го няма, жалбата срещу нашата коалиция от страна на ВМРО-БНД не би трябвало изобщо да бъде допускана, тъй като тя е с дата 30 август, поясни Димитров. Той поясни, че в крайна сметка е потвърдена жалбата и на коалицията е отказана окончателна регистрация в Плевен.

Много неща сме виждали за последните 20 години, но аз за първи път виждам ЦИК да предостави на Върховния административен съд два документа, които би трябвало да са с еднакво съдържание, но не са, каза лидерът на СДС и поиска оставка на изборната администрация.
Според него очевидно тези хора изпълняват поръчки.

Има опасения, че ще има много нарушения и недействителни гласове, за това започваме информационна кампания за начина на гласуване със знака хикс, добави Димитров.