Росен Бориславов бе признат за виновен за опит за убийство и от апелативните магистрати, които обаче увеличиха наказанието му, съобщи Дарик радио.
Първоначално той бе осъден на 15 години затвор от Окръжния съд във Велико Търново.
Освен това магистратите увеличиха от 30 000 на 50 000 лева размера на присъденото обезщетение, което Бориславов трябва да изплати за нанесени неимуществени вреди на момичето.

На 15 септември 2009 година Бориславов нападнал племенницата си в дома й. Той от дълго време се карал със сестра си, тъй като живеела със семейството си в отделно домакинство и според него не полагала грижи за майка им. Затова предварително обмислил да убие дъщеря й, за да си отмъсти. Вуйчото нападнал девойката в дома й и започнал да го души, а когато сметнал, че е мъртва, инсценирал грабеж и напуснал жилището. Детето е намерено от дядото, който установил, че тя все още е жива.

Апелативният съд смята, че Бориславов е действал с изключително хладнокръвие и предумисъл и следва да изтърпи наказание от доживотен затвор. Решението подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд в 15-дневен срок.