4-часовата успешна операция е извършил директорът на УНСБАЛ „Света Екатерина” в София проф. Генчо Начев, съобщи „Фокус”.
 
Сърцето на артиста е доста увредено, но засега състоянието му е стабилно, каза Начев. Наум Шопов е с тежка исхемична болест на сърцето и атеросклероза. Първите 48 часа ще са критични за актьора.

Диагностицирали са го в Сандански в прединфарктно, много тежко състояние, генерализирано от много тежка исхемична болест на сърцето, обясни Начев.

Шопов е бил в Сандански на почивка и се усложнило състоянието му. Актьорът е със запушване на едната артерия на 99%, съобщи БГНЕС. По спешност е откаран до Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград, а оттам - за "Св. Екатерина" по желание на близките му.

На 27 юли тази година Наум Шопов отпразнува 80-годишния си юбилей. Най-известните му роли в киното са "Крадецът на праскови", "Цар и генерал”, "Вилна зона", “По следите на безследно изчезналите“ и много други.
 
В продължение на десетилетия Наум Шопов играе в Народния театър “Иван Вазов“ и Театъра на българската армия. Най-известните му роли са “Хамлет“, “Крал Лир“, “Дневникът на един луд“ и много др.

Наум Шопов е син на известната българска актриса от Стара Загора Мара Шопова. За пръв път излиза на театрална сцена на 3-годишна възраст. Съпругата му Невена Симеонова и синът му Христо Шопов също са артисти.