Сигналът за нападението е получен към 9.00 часа. 

Обирът е станал на кръстовището ул. "Нешо Бончев" и ул. "Първа българска армия", съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС и "Фокус".

Вижте снимки от мястото на обира >>>

Бандитите с автомобил „Крайслер Воаджер” ударили челно и спрели принудително автомобил "Рено Клио", собственост на куриерска фирма “Лео експрес”.

Въоръжени с ножове и маскирани обирджиите атакували возещите се в "Рено"-то служители на фирмата -  две жени и мъж,  грабнали сак с пари и избягали в неизвестна посока.

При обира е пострадала една от жените - тя получила порезна рана,  а другата - изпаднала в шок от преживяното.

Ранената жена е 50-годишна. Тя е приета в "Пирогов" с контузно разкъсна рана на лявата вежда, контузия с охлузване на лявото коляно и порезна рана на корема. Веждата на жената е зашита. След това пациентката е освободена,  съобщиха от болничното заведение.

Шофьорът на автомобила на куриерската фирма е разпитан.

“Ограбената сума е между 29 и 30 000 лв., заяви пред “24 часа” собственикът на “Лео експрес” Деян Денчев.

“Вина за станалото имат и служителите ми, които не са спазили дадените от мен инструкции и правилата за пренасяне на такива суми”, добави бизнесменът, който е от Димитровград.

 По регламент инкасо над 20 000 лв. задължително трябва да пътува в брониран автомобил с минимум двама въоръжени охранители, да има радиовръзка и куп други средства за сигурност.

Отмъкнатите пари са били за междуфирмено разплащане между софийски дружества.

При разследването е установено, че използваният като таран миниван е бил поръсен отвътре с пепел, която да заличи следите от отпечатъците на бандитите, съобщи ТВ7.

Софийският офис на “Лео експрес” е близо до мястото на  грабежа. Той е бил на мушката на бандити и при още 2 нападения, съобщава "24 часа".
Миналата година по идентичен начин са били задигнали 60 хил. лв.
Пак през м.г. бил обран и офис на “Лео експрес” в Карнобат. Млад мъж с шапка влязъл в помещението, приближил се до бюрото на служителката и бързо отворил чекмеджето. Отмъкнал 7000 лв. от оборота.