Най-богатите хора на планетата обедняха с 182 млрд.$ за дни

stat
11:19  |  22 август 2015 | Бизнес / Редактор Димитър Михайлов /  
Спадът на борсовите котировки през последната седмица причини значителни загуби на милиардерите в света Спадът на борсовите котировки през последната седмица причини значителни загуби на милиардерите в света
Сн.: EPA/БГНЕС

Най-богатите 400 човека на Земята загубиха за седмица общо 182 милиарда долара заради срива на световните борси.
Това показват данните на агенция Блумбърг (Bloomberg Billionaires Index), цитирани от Интерфакс и БГНЕС.

Това е най-лошият резултат от септември 2014, когато Блумбърг започна да следи динамиката на парите на милиардерите.

Само вчера – петък – съвкупното състояние на най-големите богаташи е намаляло със 76 милиарда долара на фона на падането на американския фондов индекс Стандард & Пуърс 500 под 2000 пункта.

Най-големи загуби е понесъл Уорън Бъфет, чието състояние в доларов еквивалент е намаляло с 3,6 милиарда долара.

20-ти август бе най-лошия ден за Уолстрийт от 18 месеца под въздействие на новия спад на китайските пазари и активното разпродаване на акции в технологичния сектор.

Според анализаторите обаче ситуацията далеч не е катастрофална. 182 милиарда долара е огромна сума, но за тях – милиардерите – тя не е толкова голяма.

Подобни седмици изглеждат доста зле, но ако се погледне на всичко в перспектива се вижда, че не е катастрофа – смята директорът на компанията за финансово консултиране Аспайърънт Джон Колинс.Последно в Бизнес


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.