Най-богатите хора на планетата обедняха с 182 млрд.$ за дни

Най-богатите 400 човека на Земята загубиха за седмица общо 182 милиарда долара заради срива на световните борси.

Обратно в новината

Коментари - Най-богатите хора на планетата обедняха с 182 млрд.$ за дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ХЕГЕМОНИЯТА НА ЕДРИЯТ КАПИТАЛ!!!

Долара ще се срине поради няколко причини. Петрола пада на долу до 40, даже 30 долара на варел - индустрията за шистов газ умира, което е трилионна индустрия и много силен тупаник за долара. Китайците за да си спасят икономиката, нарочно ще разкарат Американски облигации което е още няколко триолиона повторен удар за долара. След такъв срив, лека по лека на хоризонта като спасител се явява БРИКС, което ще отмъкне всички уплашени страни и 1 световната валута ще се казва вече БРИКС. Всички ще издухат супата, включително и Китай, но след кризата Китай ще излезе като Номер 1 сила, както стана с САЩ след голямата депресия. В САЩ ще загрубеят нещата от тук на татък. В момента 1/3 от населението разчитат на купони за храна- когато дойде фалит тези помощи автоматично приключват и настъпва хаос, глад, болести, т.н. Защо наблегнаха напоследак да им взимат оръжията на обикновния Американец? Защото с 250 милиона оръжия на Американските улици и икономически колапс, ще доведе до цивилна война и анархия. За това се провеждат и военни операции и тренират за гражданско неподчинение. Единствено се надявам, че няма да искат WWIII

кога рублата става световна валЮта? Да взема да я купувам, докато не струва нищо...

Вай заваалъ!

Досега все голи Души идват при мен. Как никой не успя да ми донесе една златна пендара...

Така ми е мъчно за горките хора да загубят толкова много от спечеленото с непосилен труд. Направо ми се плачи за тях.

Китай направи блестящ Малък шлем. Само с едно леко девалвиране на юана. :) Путин цяла година е обявил и го прави Големият...шлем : чрез евтината рубла Русия си национализира за жълти копейки разпродадените съветски активи при Горбачов и Елцин. Затова пък, никой не смее да пипне "стабилният" български лев. Дори не искат да фалират НЕК - защото в България всичко е под " валутен борд" и заемите ще ги връщат няколко поколения неродени още български граждани.

Абе сами ли си ги измисляте тея умотворения...Просто не е истина.Какъв юан те гони бре човече, само Шанхайската борса загуби от юни до сега 30% от капитализацията си, а тя беше над 5,5 трилиона в края на май...Ти наясно ли си колко е 30% от 5,5 трилиона долара...Ами борсата в Хонг Конг загуби 35% от 4 трилиона капитализация...То бива бива свободни съчинения, ама изват малко в повече...А това за евтината рубла и национализацията просто е върха на сладоледа...Сопрете се малко бре...

Защо китайското правителство девалира юана а не го подкрепи? А, отворко? Русия не я мисли. Русия забрани офшорният капитал и даде амнистия . Така реалните капитали изплуваха на светло в Русия. Спекулантите гризнаха дръвцето. Олигарсите на Елцин са на къса верижка. Изведнъж се появиха "родолюбиви олигарси", които финансират правителството в специални мероприятия като собственна инициатива. Който не е национално отговорен олигарх ще е щастлив ако живее на далечен остров с разумни спестявания :) Същият е и китайският модел - милиардери много, но профилактично ги бесят публично, заради увличане в собствена полза от играта.

Konstantin

Защото глупако имат свръх производство водещо до намаляване на цените от една страна и повишени производствени разходи от друга...За да получат уж повече от износа, че иваче трябва да продават под себестойност, но те и така си го правят защото юана няма реален курс...Затова...Разбра ли, ама това е мярка от ден до пладне...А колкото до простотиите дето си ги написал за разни амнистии на капитали и как се влели в руската икономика просто немам думи...И къде по точно са се влели тез амнистираните освен в разни банки и фондове в Люксембург и Швейцария, а...Не стига че си празнодумец, ами си и празноглавец...

Виртуалната икономика на САЩ струва колкото оная нахапана ябълка- на теория половин трилион,в реалността- нищо. Айде и много здраве на майките на зомбитата с минусите.

Пълни простотии на неграмотник, затова ин на теб да ......

С какво е обезпечен долара? Какво реално стои зад Фейсбук,Гугъл,Епъл /освен АНС,разбира се/? Какви активи имат тези компании реално? Вятър и мъгла,пушек и огледала.

Някои богаташи не разбраха, че не всичко е пари в живота. Но то си е за тяхна сметка.

Най-лошото е че всичко опира до парите. Хайде сложи се на тяхно място и помисли.

Рано или късно финансовият балон все ще се спука, ще има и нови фин. кризи, по-тежки от 2007-8 г. Работата е там, че милиардерите ще загубят по някой и друг милиард, но бедните могат да останат и на улицата, т.е. както винаги - масрафът се плаща от бедните.

Пукането на финансовите "балони" го отнасят финансово необезпечените групи. Не разбирам защо разни мизерабъли тук са толкова доволни.

Доларът гони 70 рубли,а еврото-80.Не казват колко милиарда са загубили Путин и неговото обкръжение от олигарси?

в цялата тая трагедия? Разбира се никъде, защото не фигурирам в списъка на загубилите господа. Честито на печелившите като мен! Честито на 99% от всички българи!

Живи да ги ожалиш завалиите!

Капиталовия пазар ще пробие центъра на Земята, ако приключи мечия пазар на ресурсите. Всяка по-сериозна институции и държава трябва да е подготвена за подобен вариант.

да бе да не била голяма сума за загубилите милиардери ..... Уорън Бъфет се е разделил с 5 % от богатството си .....че не е останал гладен е вярно, но това са съществени загуби и не трябва да се подценяват ....а перспективи има за в бъдеще ....защото от ниска база всеки ръст ще се отчита положително.......

Бъфет знае много добре какво става. Загубите му са част от схемата. Инвестираш рисково - докато печелиш . После губиш част от печалбата (неизбежно е), но вече си влязъл в активи, които биха те направили в пъти по-богат, ако срива в перо 1 продължи. За мен поне стратегията им е ясна. Въпрос на съотношение на активите и тайминг, стига да имаш и съответния капитал да действаш.

дреме ми на чепът

ТОВА, ЧЕ БОГАТИТЕ ОБЕДНЯХА - ДОБРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ТЕЗИ ПАРИ ДА ОТИДАТ ЗА ХРАНА И ОБЛЕКЛО НА БЕД-НИТЕ, А НЕ ТАКА, ДА СЕ ЗАГУБЯТ САМО НА КНИГА!!!!

Нема как, храната за бедните я унищожава Путин с трактори, булдозери и полеви крематориуми!

А американците направо я изсипват в морето, че да не и падне цената. Щото цената е над всичко. Попе тъп си. Ти си мярка за тъпота. ! поп. всичките останали тъпаци са микропоп. Ама си толкова тъп, че не го разбра.

20-ти август беше обикновен лош ден за Уолстрийт, а Русия направо фалира, гони 100 рубли за долар! През 2012-та беше 25 р/дол! Две трети от Русия е успешно ликвидирана от агента Путин, само за 2-3 години!

ВСИЧКО ЩЕ РУХНЕ ХОРА.... Отворете си youtube и чуйте мнението на световни икономисти и експерти по въпроса нещата вече вървят към ужасен срив.

ужасен срив - или ужасен СИВ (съвет за икономическа взаимопомощ )

Нема страшно, мини на позиция Йоани или Рубли пии нещо по силно за приспиване и чакай.

Прав си, сривът ще бъде страшен, най напред ще рухне и изчезне Русия, Империята на Злото! После нещата ще се оправят, не е за сефте!

По вероятно скоро да си внасяш вода за рубли. Че както сте се заели да серете не остана вода за пиене.

Отворихме, видохме! МРЗ в Русия се срина до 150 лв. а в САЩ се качи до 2800 лева! Мъ Русия не е светът, а кинефа на света!

Дрее ми на у я за тях, аз обеднях още повече, счупи ми се карето на фордо. 700 лева съм дал... вЪИИИИИИИ

Както се радват на шарени поли така ще приемат и гърбав хой. Не може само плюсове. Те имат, не са за жалене.

Така беше винаги досега. Вече не. Дори бащицата ви Сорос го из*уха сополив в украинската схема.

А долара що върви надолу?

Щото го гледаш с главата надолу! Изправи се и ще видиш накъде върви! 1 лев вече е 40 рубли! 1 рубла - 2.5 стинки! МРЗ в Русия 150 лева, мин. пенция - 70 лева!

Както и да го гледам падна с 3 ст. за ден. И тенденцията е надолу. Ново оправдание са скъп бензин, но тенденцията е надолу, както на американските борси. Така че, дай по сериозно обяснение.

Само Apple загуби 156 милиарда USD от стойността си и КАКВО от това? Нас ни "пличкат" с показна проверка на "вражеска" бензиностанция или спешно пласиране на залежали пломби...

Най-накрая да ГО ДУХАТ и богатите....

Мизерниците изпаднаха във възторг, че някакви непознати хора загубили минимален процент от парите си. След опиянението се събуждат отново като мизерници.

А ти си оставаш все куче на синджир на слугите на тези хора. Къде да ти сипя гранулките?

Гранулки от мизерник не папкам.

трусовете в китай и сащ ще засегнат всички вие се радвате щото сте тъпи мишоци се тая

Важно е да мразим и завиждаме.

Радвам се защото нямам вече какво да губя, благодарение на нещастниците с милиардите дето не се оядоха....

Учи се от тях. Не дават на готово :(

И какво те топли теб бе умно л.йно?

китай си девалвира юана и разпродаде малко щатски облигации .. и в сащ става трус! Ако реши да направи нещо по-сериозно - тогава?

китай си девалвира йоана защото икономиката им тръгва назад и вече го знаят всички това предизвиква труса не малката корекция на йоана

Икономиката им аха да тръгне назад заради борсова атака от Щатите,но последва ответен удар и в резултат- горната статия. Чети,моето шизофрениче,чети повече.

През 2008-ма година американците толкова много компании национализираха, че задминаха целокупната национализация в Източна Европа и Русия от началото на комунизма, а Милтън Фридман не може да си намери място в Ада от яд.

защо се захващаш с неща които са много над нивото ти :) никой не са национализирали :)

Паисий

папротив - национализираха финансови фондове, авиокомпании, и т.н. Чети повече новините

Никой ли? Национализираха AIG-най-голямата застрахователна и презастрахователна компания. Национализираха 2/3 от автомобилната индустрия, компании като GEneral Motors и други. Национализираха няколко фонда с по десетки милиарди долари активи. Национализираха двата най-големи ипотечни фонда Fannie Mae и Freddie Mac... Що така бе Миме? Нали национализацията беше лошо нещо? Май се оказала не толкова лошо, колкото състоянието до което бяха докарани тези компании от великите капиталисти/мениджъри всякаква алчна сволоч!

Един призрак броди из Европа/Света, призракът на...

атакиста замерващ се с тапи от шампанско спасяващ бедните

а стига сте мислили като андрешковци комунисти пенсионните фондове например също губят както и много средни хора които играят на борсите + това борсите се отразяват на живота на всички хора паднаха акциите в китай после в европа и сащ всичко е една свързана икономика реланият ръст на китай по оценка на все повече хора е не 7% а може би 5% и пада това ще се отрази на световната икономика само идиот може да се радва!

Ама Андрешко и той ли е бил комунист? Глей ти...за НПО-татата на Сорос(ега пукне изрода мръсен) всички извън тях са комунисти.

Имайте предвид, че тези хора много ама много ги е заболяло. Това са хора с извратено мислене, за които всичко е пари. Нищо друго не е ценно, само парите. И когато загубят дори и един долар, това за тях е трагедия.

Ай, ай, ай, живи да ги ожалиш най-богатите!

Спете спокойно деца, капитълизмъ си утива...

И какво идва :))))))))))

и ся ко , дъл ши станат куманисти

Това богатство в крайна с/ка е виртуално. Ако не го разбирате, значи не ви е ясно реалността , в която сме поставени и съществуваме. Основната част от ресурсите, които извличаме от планетата, преработваме и консумираме, нямат практическа полезност (т.е. не са породени от реални нужди/потребности) , а само служат за поддържане "жива" илюзията на тази реалност. Пример: луксозните стоки, разходите за въоръжаване, туристическата индустрия, спортът...

Тръмп ще ги оправи - стискайте палци да го изберат.

М този бизнес нема празно. Ако едни са загубили 182 милярда долара, означава, че други са спечелили 182 милиярда долара! тези пари не са се изпарили, а са преминали от един джоб в друг.

богатите били загубили милиарди долари. Познайте сега откъде ще ги "компенсират" после? Тоест кой ще плати накрая загубата!

Късно е вече,отче Паисие! Няма откъде да ги вземат- всеки нов отпечатан долар ускорява революцията и физическият им край.

Това е путинска прАпаганда! В Америка всичко цъфти,най-вече налъмите! Остава да се надяваме свободният полет на борсовите индекси да бъде съпроводен с банкерски тела от високите етажи на банките в Манхатън.

тия пари са спечелени от хората закупили борсови опции, тоест реинкарнация на капитала или безкръвна революция

Това е една прекрасна новина!Рядко има по-хубава вест от това да научиш,че богаташ -милиардер е загубил парите си! Пожелавам на тези (и на всички) милиардери пълен срив и тотален финансов колапс. А още по-добре,ако достигнат до самоубийство от отчаяние!

не се радвай! като глобят някой монополист у нас - той после откъде си избива загубата? от бедните - като вдига цените!

,,виртуални пари,, , ,,виртуални печалби,, , с реални загуби за народите !!! които държи суровините и селското стопанство които не са ,,виртуални,, ще преживее!!! още не сме достигнали ,,виртуалното,, хранене!!!

дреме ми за милиардерите. друго е по-опасно: ако китайската криза не е с плавен, постепенен ход. Tъй като световната икономика е обвързана, една китайска икономическа криза (която е в началото си) може да помете целия свят, за нас да не говорим. дано не се повтори американския опит от миналия век - голямата депресия! Tогава, въпреки, че икономиките са били откъснати една от друга, светът все пак я усетил американскаат криза болезнено. A сега, подобно нещо, с подобно бързо горяща икономика, би нанесло труден за преживяване удар на човечеството.

загрижените за руската икономика КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТ падането на американския фондов индекс?! Или това не е нищо тревожно?

щото според тях май трусовете в най-голямата и важна икономика в света не са толкова важни, колкото спадът на рублата в Русия - една слаборазвита страна, която е без значение за световната икономика.

Нека бъдем обективни. Русия не е слабо развита страна. Нито икономически, нито в друг аспект. България е слабо развита страна. Така че каквото и да кажем, както и да спорим тук, винаги ще играем по свирката на големите. Един път ще сме с руснаците, друг път с щатите, трети път с турците. Въобще цялата ни мара е втасала.

Проблема не е как да нахраним бедните, а как да нахраним богатите. :)

ами да - знаеш ли какъв стрес е "да не можеш да си купиш втори самолет"? Това не е като "да не можеш да си купиш втори сандвич днес"?!

Проблема е защо милиарди бедни не могат да се справят със шепа богати? Разделение, егоизъм, тайничката надежда един ден и те да станат богати! А и много бедни просто заслужават съдбата си - мързел и лентяйство!

Познай ако имаха необходима нагласа като по време на Френската революция...какво щеше да им се случи, ама деградира бавно и постепенно човечеството.

Проблемът е, че на бедните им липсва амбиция и визия и трудолюбие, поне в 90-95% от случаите. Погледни топ 100 на най-богатите в ИТ бизнеса - 96 от тях са почнали от 0. Тоест може, става, получава се, стига да имаш амбицията и неуморността. Като при лудите. Нали видяхте какво направиха бедните като взеха властта в Зимбабве - изядоха "богатите", тоест белите фермери. Изядоха ги буквално. И тази сравнително богата африканска страна стана най-бедната. Не е просто да избиеш богатите и да им вземеш богатствата. Ще ги изядеш еднократно, а после? Като нямаш акъл и образование, като си алчен цървул, но нищо повече какво ще правиш? Световно революция докато изядеш всичко... Сетне пак се връщаш дотам, че този който е лидер, предприемач, амбициозен излиза напред и повежда другите, а те са доволни да вървят след него, защото ще имат препитание. Така е поне в цялата история на човечеството. Има и трябва да има понякога революции, за да не се самозабравят елитите, но след това нещата отново ще се преподреждат както са били.

пари... Борсовите шменти капели не ме трогват.

Abu Talib

Абе тия акции са бошлаф работа.Ту падат, ту се качват. Същата афера е и при облигациите. Най-общо казано, акциите създават възможността за повече интриги между партньори и съдружници.Ако вместо акции се приемат определени фондове като апортен капитал, няма да има сривове. Така мисля. понеже е изключена възможността от далавери по курса.тогава стават излишни всякакви брокери по пазарите и отиват на село да копат.

ШМЕНТИ-КАПЕЛИ, ДА ИМА ГРЪМКИ ЗАГЛАВИЯ Е ВАЖНОТО!!!

Аз вчера загубих половината си спестявания и днес имам само 1лв.:( А като се вземе предвид колко много са загубили те, така ще се притесня, че цяла седмица сън няма да ме лови.:(