Това показват проверките на приходната агенция до момента, съобщи пресцентърът на НАП, като цитира изпълнителния директор на агенцията Красимир Стефанов, предаде БТА.

Друга популярна певица твърди, че е получила над 300 000 лева безлихвени заеми от приятели, казва още Стефанов. По думите му ревизиите все още продължават и сумата на недекларираните приходи вероятно ще се увеличи.

Директорът на НАП допълни, че 60 служители на агенцията са освободени от работа в последната година заради подозрения в корупция. За една година сумата на пресечените опити за измами с ДДС достига 1 милиард лева, а изваденият "на светло" оборот от проверките на НАП по Черноморието вече е четири милиона лева.

Проверките на доходите на 37 поп фолк и естрадни изпълнители стартираха през декември 2009 година. Тогава бе съобщено, че трима от проверяваните певци изобщо не са подали данъчни декларации през 2009 г, а масово луксозните им автомобили не се водят на тяхно име. 
По-късно стана ясно, че един от тях е Васил Найденов. На лична среща през март със Стефанов, той Васко Кеца обеща да се издължи.