Илхан и Илиана живеели от 17 години на семейни начала. Имали и 14-годишен син - Пламен.

Преди месец обаче двамата се разделили, а Илиана подала жалба в прокуратурата и оттам издали заповед мъжът да не доближава нея и дома на родителите й на по-малко от 500 м. В петък вечерта Илхан заедно с двама приятели пристигнал в Нова Камена. Той засякал с колата си Илиана, която шофирала по улицата пред къщата на родителите си. След това разбил страничното стъкло на колата на жена си, залял я с бензин и я подпалил.

Трагедията се разиграла пред очите на родителите на Илиана - Елена и Пенчо Пенчеви, другата им дъщеря Йорданка, както и пред 14-годишния син на Илхан и Илиана - Пламен.
Горящата Илиана успяла да излезе от колата, а роднините й се втурнали да я спасяват.
“Дъщеря ми излезе от колата, но не успяхме да я вкараме в двора, макар че внукът, жената и другата дъщеря се опитваха, но зетят Илхан ги удряше със сопа”, разказва бащата Пенчо. След това нападателят избягал. По-късно се оказало, че в колата му е имало и пушка, брадва и нож.

“Преди месец Илхан и Илиана се разделиха, защото не живееха добре от години, но явно той не се примири и реши да я унищожи”, обяснява през сълзи Елена Пенчева, цитирана от в."24 часа".

Най-вероятната причина за жестокия скандал е ревност.

31-годишната жена е транспортирана с 90 процента изгаряния във варненска болница. Лекарите не дават никакви гаранции за живота й.
Няколко часа по-късно полицаите от Тервел задържали Илхан в Дулово, но се оказало, че той също бил засегнат от пламъците и бил настанен с 50 процента изгаряния във Военноморската болница във Варна. В неделя вечерта дежурният лекар в клиниката по термични травми и пластична хирургия д-р Николай Пашалиев съобщи, че мъжът е починал.

"И двамата бяха докарани при нас. Жената е почти изгоряла и обезобразена, с 90% поражения. Трябва да стане чудо, за да се възстанови. Постоянно й се дават обезболяващи, но е много трудно организмът да се справи при толкова големи поражения", заяви д-р Пашалиев, цитиран от в. "Стандарт". Илхан също бил приет в тежък термичен шок и с множество други наранявания. Организмът му обаче се оказал по-слаб и той починал от остра дихателна недостатъчност.

Сега близките се молят единствено Илиана да оживее.