Около 16 часа на тел. 112 бил получен сигнал за свада между шофьори на джип "Мерцедес" и "Фолксваген Голф 4" на бул. „България” и Околовръстното шосе, в района на пътен възел „Бояна”.

Незабавно на мястото на инцидента са изпратени автопатрули от СДВР и Четвърто районно управление. Полицаите установили, че 43-годишният шофьор на джипа Карамфил Балкански и 23-годишният му син на няколко пъти засичали фолксвагена, управляван от 27-годишен служител на МВР, след което го изпреварили и рязко спрели пред него.

Полицаят успял да спре и попитал през стъклото возещите се в мерцедеса какво става. Двамата мъже се развикали и започнали да го обиждат. Тогава той се легитимирал със служебната си карта, което още повече ги ядосало. Излезли от колата, въоръжени с бухалка и нивелир, и започнали да удрят служителя на реда. Приятелката му се опитала да прекрати свадата, но и тя била удряна.

Бащата и синът нападнали и други граждани, които станали случайни свидетели на инцидента и се опитали да помогнат.

Побойниците са задържани за 24 часа. Бащата е криминално проявен – регистриран за убийство и хулиганство, като за първото престъпление е осъден. 

Пострадалият полицай е транспортиран в болница, от където е освободен след лекарска помощ.

Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава, уточниха от пресцентъра на МВР.