Вчера в Районното полицейско управление в старопрестолния град се обадил 39-годишен мъж от Бяла Слатина, който съобщил притеснен, че 15-годишният му племенник, който учи и живее във Велико Търново е отвлечен от маскирани. Те поискали за него откуп от 30 000 лева.

Малко по-късно чичото получил повторно обаждане, в което бил заплашен, че ако не даде парите, момчето ще бъде убито. Незабавно във великотърновската полиция е сформирана група, която започва работа по случая. Не след дълго полицаите разкриват, че 15-годишният ученик сам е инсценирал отвличането си.

Момчето помолило класната си да го освободи по-рано от час, след което се качило на автобус за Плевен, където го чакали негови приятели - 19-годишно момче с прякор Пимпо и 21-годишната му приятелка.

Тримата тръгват към Бяла Слатина
с лек автомобил "Опел Тигра", като по време на пътуването, "похитеният" сам се обадил на чичо си и поискал откупа. Когато пристигат в Бяла Слатина младежите отсядат в дома на Пимпо.
Малко по-късно обаче ученикът, уплашен от стореното, отива при своя леля и я моли да остане при нея, повтаряйки версията с отвличането. В същото време местните полицейски служители отвели 19-годишния младеж за разпит.
Така станало ясно, че "похищението" е инсценирано.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Велико Търново.