"Не може тази фигура, която олицетворява единството на нацията, да отговаря не пред нацията, а да отговаря пред партия", каза Кунева, цитирана от БТА.

Според нея независимите кандидати за всички изборни длъжности биха стабилизирали политическата система. Тя смята, че с общи усилия президентът, правителството, парламентът, синдикатите и работодателските организации могат да разработят план за преодоляване на безработицата .

"Не бих допуснала закони, които да поставят препятствия пред предприемчивостта на българина", подчерта Меглена Кунева. "Това, което ни отличава като "двойка", е сериозното намерение и желание да поемем отговорност пред тоя народ, защото досега виждаме криене зад формални съображения, криене зад правомощия, а отговорността аз я разбирам като активна позиция и инициатива", каза кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов.

Меглена Кунева изрази безпокойство, че около 120 хиляди души няма да могат да гласуват, защото нямат средства да си направят нови лични документи. Кунева смята, че има и несъответствия между избирателните списъци и резултатите от преброяването.

Днес до обяд кандидатпрезидентската двойка Кунева - Христов ще се срещне със земеделски производители в силистренското село Калипетрово и с граждани на Силистра, където ще се събират подписи в подкрепа на двамата кандидати.