"Дневник" съобщи, че инцидентът с Пауновски е станал към 14 часа във вторник следобед, когато той се прибирал в София със семейството си. Журналистът пише за автомобили и шофирал нова тестова кола.

"Малко преди разклона за Равно поле на магистрала "Тракия" изпреварвах в най-лявата лента с около 130 км/ч "Алфа" 147, шофирана от жена. В един момент сякаш от нищото изскочи "Хонда CR-V", движеща се поне със 180 км/ч, която яростно присветкаше с фарове. Инстинктивно подадох мигач с намерението да се прибера вдясно, но прецених, че ще вляза твърде близо до изпреварвания автомобил, което може да създаде проблем. Ускорих още малко и се прибрах в средната лента", разказа журналистът.

"В момента, в който хондата ме изпреварваше, погледнах към бързака зад волана - мъж на средна възраст, до него се возеше жена. Той яростно жестикулираше. Опитах се и аз да му направя забележка с жест. Намалих рязко, за да го оставя да отмине, не исках проблеми, все пак возех сина си, който няма и три години и кротко спеше. Засегнатият "колега" шофьор обаче ме принуди да спра в аварийната лента. Останах в колата, закопчан с колана и отворих прозореца, за да го чуя какво иска. Чух псувни, последвани от удари с юмруци. Няколко успях да избегна, други - попаднаха в лицето ми, очилата ми изхвърчаха. "Какво правиш, тук има дете?", попитах. "Какво от това и аз имам", получих отговор и поредния юмрук", описа ситуацията Пауновски.

Опитите на придружителката на нападателя да го озапти не успели. За щастие вратите на колата били заключени, журналистът вдигнал и прозореца, за да се защити. "Последваха удара с юмруци по стъклото, ритници във вратата, един шут отнесе и страничното огледало", добави той.

След това прескочил мантинелата и съобщил на полицаите, които били наблизо. Те го успокоили, че подават сигнал и шофьорът ще бъде спрян. Засега няма информация от МВР дали това се е случило. Георги Пауновски разбрал само, че колата е купена от автокъща и регистрирана на фирма.

Журналистът си е извадил медицинско, в което е записано, че "има линейна рана в областта на горната устна с дължина 3 см. и червеникаво кръвонасядане". Той е подал жалба в полицията и вероятно ще съди нападателя.

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че служители на Районното управление на полицията в Пещера са установили извършителите на хулиганска проява, станала в събота около 18.30 ч. в брациговското село Козарско. По пътя към селото лек автомобил "БМВ", управляван от 39-годишен мъж от София, се засякъл с "Пежо". По първоначални данни в него са пътували две жени. Едната от тях се обадила по телефона на съпруга си и така на улица в Козарско "БМВ"-то било пресрещнато от черен джип "Волво" с двама мъже. Те нанесли удари с дървена бухалка на шофьора на немската кола и го заплашили с пистолет. Негова спътница решила да заснеме случващото се с дигиталния си фотоапарат, но единият от нападателите забелязал това и го издърпал от ръцете й.

Веднага след получаване на сигнал за инцидента към мястото били изпратени екипи на РУП-Пещера и полицията в Брацигово. Освен пострадалите, били разпитани и очевидци - жители на селото. Отнетият фотоапарат бил намерен повреден в една от улиците.
За кратко време била установена самоличността на нападателите. И двамата обаче все още се издирват, тъй като са се укрили.