Министърът, премиерът Огнян Герджиков и членовете на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура, присъстваха на пускането на движението през тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус".

Николов не уточни за кои тунели става дума, но съобщи че е възложил на експерти анализ на риска за съоръженията, който трябва да е готов до 15 февруари. Заедно с анализа министърът очаква и предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяване при ползване при нормални експлоатационни условия.

В отговор на въпрос Попниколов каза, че по магистралите тунелите са ново строителство, така че би трябвало да не са в критично състояние, предаде БТА.

След инцидента в тунел "Ечемишка" беше възложен анализ на състоянието на тунел ите по републиканската пътна мрежа пътна мрежа, които са общо 34.

Голямо задръстване се беше образувало на пътя от Ботевград за София, часове преди движението в тунела „Ечемишка“ да бъде пуснато, съобщи Радио "Фокус", като се позова на свой слушател. Според него 5 км са се изминавали за 45 минути.

Линейка премина през тунела минута преди да бъде пуснат за движение, което доказа колко е необходим той за бърз достъп до София.

Освен през тунел "Ечемишка", движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус".