Надявам се, че няма да се окажем в ситуация да ловим снежинки, подготвени сме за зимата, имаме сключени договори за текущ ремонт, поддръжка и снегопочистване, отговори днес Павлова на въпрос на журналисти имат ли готовност съответните служби за зимното снегопочистване.
Няма да имаме проблеми тази зима, имаме предвидени средства за това и като част от бюджетната процедура за следващата година, категорична беше тя.

Фразата "лов на снежинки" дойде от заседание на Министерски съвет миналата година. Тогава премиерът се обърна към предшественика на Павлова - Росен Плевнелиев, с думите: "Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: „Снегът пак ги изненада", ще бъда много ядосан".

Заканата на премиера бе възприета насериозно тогава от столичния кмет Йорданка Фандъкова, която влезе в полушеговития му, но категоричен тон, и в един от снежните дни в София обясни на журналистите: "Ловим снежинките и затова транспортът се движи без проблем".

След като днес Павлова даде заявка, че снегът няма да изненада снегопочистващите фирми, тя добави, че никога не е спирала да работи по оперативните програми и част от тях продължават да бъдат на нейно пряко подчинение – "Регионално развитие", "Транспорт" и дейностите, свързани с инфраструктурните проекти.

Министърът каза също, че от няколко седмици представителите на кабинета откриват по няколко завършени пътни участъка на ден. Вчера тя, Борисов и министрър Нона Караджова откриха пет обекта в три области в Североизточна България.  

Попитана за пукнатините в новоизградени участъци на автомагистрала „Тракия”, Павлова заяви, че проектът не е приключен. В момента магистралата се изгражда, строим три лота и те не могат да се ползват за придвижване, а ежедневно се извършват проверки по строителството им, категорична бе тя, цитирана от БГНЕС и "Фокус".
Относно проблемите с отчуждаването на имоти и земи, по които да минават трасетата на магистралите, министърът заяви, че действително те са от значение, но строителството на обекти продължава. По думите на Павлова, споровете по тях в съда обикновено възникват заради стойността.