Предложението за отпускането на персонална пенсия на Лили Иванова бе внесено в Министерски съвет преди време от министъра на културата Вежди Рашидов.

Искането бе с мотива, че певицата получава в момента едва 105 лева - малко над социалната пенсия за старост, която е 100,89 лева. Толкова пари вземат само тези възрастни хора, които не могат да докажат никакъв трудов стаж. По време на обсъждането финансовият министър Симеон Дянков е възразил Лили Иванова да получава от държавата почетен паричен бонус за старост. Той се е аргументирал с това, че тя дължи огромна сума на Националната агенция за приходите.

В края на декември 2009 г. името на Лили Иванова бе едно от 16-те имена на поп и фолк звезди, проверявани от данъчните за платени хонорари и данъци.
Преди около месец “Труд” съобщи, като се позова на свои източници, че Лили Иванова, Васил Найденов и Азис дължат общо около 1 млн. лв. на приходната администрация. Половината от сумата се падала именно на талантливата прима от Кубрат.

Въпреки хилядите си концерти и издадени плочи и дискове, Лили Иванова не може да докаже осигурителен стаж от преди 1999 г. Същият проблем имат десетки известни естрадни певци. Според тях една от причините е, че е изгорял архивът на бившата Концертна дирекция, където са се пазели документите за концертите и хонорарите на тези звезди.

Миналия септември Вежди Рашидов предложи около 150 културни дейци и велики имена в науката и спорта да получават допълнителни пари върху пенсиите си.